Πως τα ελληνικά ΜΜΕ αλλοίωσαν το σχόλιο του Έντι Ράμα «κλείνοντας» το μάτι στους εθνικιστές

Μια σειρά από δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, παραποίησαν την απάντηση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, σε σχόλιο ανώνυμου χρήστη που ζητούσε την παρέμβαση του για συνθήματα που ακούστηκαν από τους Έλληνες που παρευρέθηκαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες.  

20150512 gouliamaki greece journalism 4790

Ας δούμε πως

Στο naftemboriki.grinfognomonpolitics.blogspot.comreporter.gr κτλ διαβάζουμε: 

Ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως το star.grvimaonline.grnewsbomb.gr κτλ, ισχυρίζονται πως ο Έντι Ράμα χρησιμοποίησε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για όσους παραβρέθηκαν στη κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Το liberal.gr χαρακτηρίζει εμπρηστικές της δηλώσεις Ράμα, ενώ στο κείμενο του γράφει χαρακτηριστικά: 

«Νέα προσπάθεια να ρίξει λάδι στην φωτιά από τον Έντι Ράμα που απαντώντας σε σχόλιο  χρήστη του Facebook προχώρησε σε νέα επίθεση εναντίον όσων ύψωσαν σήμερα ελληνικές σημαίες και συνόδεψαν σε κλίμα θλίψης και έντασης  τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην τελευταία του κατοικία. Αντί λοιπόν η Αλβανική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Ράμα να ζητήσουν συγγνώμη για τα όσα διαδραματίσθηκαν από την Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου  επιχειρεί να βγει στην αντεπίθεση με σχόλια που απλώς ερεθίζουν το εθνικιστικό φρόνημα και στις δυο πλευρές των συνόρων, ενώ προσβάλει τους απλούς πολίτες που πένθησαν ειρηνικά τον θάνατο του Κατσίφα.»

 

Τι έχει ειπωθεί στ’ αλήθεια;

Αφορμή για τα «εμπρηστικά» ελληνικά δημοσιεύματα, αποτέλεσε η απάντηση του Έντι Ράμα σε σχόλιο άλλου χρήστη στη σελίδα του στο Facebook.

O χρήστης με το ψευδώνυμο «Lucky Boy London», διαμαρτυρίθηκε προς τον Αλβανό πρωθυπουργό: «Nα παρέμβετε σας παρακαλώ κύριε Ράμα γιατί ξεφτιλιστήκαμε ως έθνος σήμερα, έρχεται ο Έλληνας εδώ και μας βρίζει στο σπίτι μας, βάλε τους στην θέση τους, δείξε τις αξίες μας ως έθνος.».

Ο Έντι Ράμα απάντησε:

«H δική μας αξία σήμερα; Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς την χώρα και την γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς την χώρα και την γλώσσα σου. Και εσύ μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.

Και εσένα που ούτε το πραγματικό όνομά σου δεν γράφεις, μην σε νοιάζει γιατί δεν ξεφτιλίζεται η Αλβανία από κάποιους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια. Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβηλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα. Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγειο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγειο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σ.σ. Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα, έχει την δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαϊδούρια.»

Το σχόλιο του Ράμα τροποποιήθηκε τρεις φορές, χωρίς όμως να αλλάξει το νόημά του.

Όπως μπορούμε να δούμε από την πλήρη μετάφραση του σχόλιου, ο Ράμα αναφέρεται μόνο σε όσους προσπάθησαν να προκαλέσουν, και όχι στο σύνολο των Ελλήνων που παραβρέθηκαν στην κηδεία, καθώς όπως βλέπουμε στη μετάφραση, γράφει επί λέξει «Όποιος ήρθε να προκαλέσει«. 

Μάλιστα, συμβουλεύει το χρήστη με το ψευδώνυμο «Lucky Boy London» να μην χρησιμοποιεί τη λέξη «Έλληνας» μειωτικά. Αναφέρει ότι η Ελληνική μειονότητα είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας και ότι ο Ελληνικός λαός δεν ήταν ποτέ εχθρός της. Είναι ξεκάθαρο ότι οι χαρακτηρισμοί «ύαινες και κοράκια» δεν αφορούν όσους παραβρέθηκαν στην κηδεία, αλλά μόνο όσους προσπάθησαν να προκαλέσουν, και κλείνει την απάντηση λέγοντας ότι «κάθε χώρα έχει την ατυχία να έχει γουρούνια και γαϊδούρια», που σημαίνει ότι δεν εξαιρεί ούτε την ίδια του τη χώρα.

Όπως είδατε, η απάντησή του παρουσιάστηκε ως «απαράδεκτη δήλωση», αφού αλλοιώθηκε εντελώς το νόημα της.

Δηλώσεις, εκφράσεις, σχόλια, γεγονότα, ειδήσεις κτλ, παραποιούνται για διάφορους λόγους, δίνοντας ψευδή εικόνα και σε πολλές περιπτώσεις αντιστρέφουν εντελώς το νόημα μιας  είδησης – πληροφορίας.

πηγή: ellinikahoaxes.gr

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…