Πώς σχολιάζει ο Κώστας Βαξεβάνης τα περι "έλλειψης κουλτούρας αποταμίευσης" του Μητσοτάκη

Με καυστικό ύφος σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης τις δηλώσεις Μητσοτάκη ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησε τους νέους εργαζόμενους, ότι δεν έχουν κουλτούρα αποταμίευσης. Μετά τη συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου της ΝΔ, ο Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε στο twitter ότι η ΝΔ αναμένεται να μοιράσει σχετικό εγχειρίδιο με στόχο να αναμορφώσει την κουλτούρα που υπάρχει γύρω απο την αποταμίευση και στο οποίο μάλιστα θα περιλαμβάονται χαρακτηριστικές πρακτικές του κόμματος γύρω από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών, τις οποίες και παραθέτει.

5b62e32f1dc52411408b45d3

Αφορμή για την ανάρτηση Βαξεβάνη ήταν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ημερίδα με θέμα: «Συνεργασία στην Επιχειρηματικότητα. Κλειδί για την ανάπτυξη», που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην αναμόρφωση του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Στάθηκε μάλιστα στην φορολόγηση της εργασίας και πρόσθεσε ότι στα πλαίσια της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος και ασφαλιστικού «δεν αφήνουμε εκτός την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με εισαγωγή κεφαλαιοκρατικών στοιχείων στον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».

Το πλέον αξιοσημείωτο κομμάτι της ομιλίας Μητσοτάκη όμως, ήταν η διαπίστωσή του για την κουλτούρα των εργαζόμενων -ιδιαίτερα των νέων και ο τρόπος με τον οποίο το κόμμα του αναμένεται να τον αλλάξει. 

«Σήμερα ένας νέος εργαζόμενος δεν έχει καμία κουλτούρα αποταμίευσης, κατά συνέπεια η έννοια του ατομικού κουμπαρά που θα ελέγχει ο κάθε εργαζόμενος θα συμβάλλει σε αυτή την κουλτούρα. Πολλές χώρες έχουν προσθέσει παρόμοια στοιχεία στο ασφαλιστικό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την παραπάνω αναφορά, ο Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε με σκωπτικό ύφος μέσω twitter, ότι «πληροφορίες αναφέρουν πως η ΝΔ θα μοιράσει το βιβλίο «Αλλάξτε την κουλτούρα αποταμίευσης και απολαυστε». Και όπως, προσθέτει στην ανάρτησή του, στα περιέχομενα του βιβλίου θα υπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι οποίες αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα οικονομικά της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης, παραθέτει τα εξής παραδείγματα:

1.Το παράδειγμα των δανείων της ΝΔ

2.Η πρακτική και τα δάνεια του Κηρυκα Χανιων

3.Οι χρηματοδότες της κυρίας Μητσοτάκη και η ασφάλεια των offshore

Δείτε όλη την ανάρτηση

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…