Πως Πρέσβειρα πήρε μετάθεση μαζί με την…οικιακή βοηθό της – "Καμπάνα" από το ΣτΕ

Στον «πάγο» μπαίνει για μισό χρόνο πρέσβειρα της Ελλάδας στο εξωτερικό λόγω της εμπλοκής της σε υπόθεση με την οικιακή βοηθό της.…

Στον «πάγο» μπαίνει για μισό χρόνο πρέσβειρα της Ελλάδας στο εξωτερικό λόγω της εμπλοκής της σε υπόθεση με την οικιακή βοηθό της.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας  αποφάσισε να της ρίξει «καμπάνα» εξάμηνης προσωρινής παύσης, καταλογίζοντας της σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και ανατρέποντας αντίθετη απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, που είχε απαλλάξει την πρέσβειρα κατά πλειοψηφία λόγω αμφιβολιών.

Στην ασυνήθιστη αυτή υπόθεση η πρέσβειρα φέρεται να παρέβη τα καθήκοντα της  με συμπεριφορά ασυμβίβαστη με την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας. Κι αυτό γιατί με διάφορα «τερτίπια» πέτυχε να φέρει στο εξωτερικό από την Αθήνα, την ιδιωτική οικιακή της βοηθό, την οποία αργότερα, όταν ήρθε σε αντιδικία μαζί της για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, επιχείρησε να εμφανίσει ως μέλος του βοηθητικού προσωπικού της προξενικής Αρχής.  

Έτσι όμως το ελληνικό Δημόσιο εκτέθηκε διεθνώς, αφού όχι μόνο κατηγορήθηκε ενώπιον ξένου δικαστηρίου για παραβίαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας αλλά «φεσώθηκε» με 200.000 ελβετικά φράγκα, καθώς η Φιλιππινέζα κέρδισε την αγωγή και το Δημόσιο υποχρεώθηκε «να πληρώσει τα σπασμένα» γιατί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση της αλλοδαπής δικαιοσύνης, καταδικάστηκε «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» να καταβάλει τη σχετική αποζημίωση εντόκως.

Η Πειθαρχική «καμπάνα» του ΣΤΕ υποχρεώνει την πρέσβειρα να διακόψει τη διπλωματική θητεία και την εκπροσώπηση της χώρας επί 6μηνο, με πλήρη μάλιστα στέρηση των αποδοχών της στο διάστημα αυτό (ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο για να υποχρεωθεί να επιστρέψει το πόσο της αποζημίωσης , εάν δεν έχει ήδη γίνει αυτό, με σχετικό καταλογισμό).

Όλα αυτά ξεκίνησαν προ 15ετίας, όταν η πρέσβειρα ανέλαβε καθήκοντα γενικού προξένου στο εξωτερικό , φέρνοντας μαζί της τη Φιλιππινέζα οικιακή βοηθό που είχε στο σπίτι της στην Αθήνα , μολονότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που έθεταν η ελβετική και η ελληνική νομοθεσία.  

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

«Σε όλες τις υποθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γραμμή της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης…

Hellenic Train: Η κατάσταση καλυτερεύει…προς το χειρότερο – Νέα παράταση στην επαναλειτουργία των τρένων

Hellenic Train: Η κατάσταση καλυτερεύει…προς το χειρότερο – Νέα παράταση στην επαναλειτουργία των τρένων

Περίπατο πηγαίνει το κυβερνητικό πλάνο για «επιστροφή στην κανονικότητα». Ανησυχία εκφράζεται και για τα αυτόματα…