Πώς περιγράφει Έλληνας κάτοικος το lockdown στη Σαγκάη

Επί 18 μέρες, από την 1η Απριλίου, παραμένει περιορισμένος μέσα στους χώρους του συγκροτήματος όπου διαμένει

AP22095136182067

Τις καταστάσεις που έχει ζήσει στη Σαγκάη το τελευταίο διάστημα λόγω του αυστηρού lockdown περιέγραψε ο Γιώργος Μαρκετάκης, κάτοικος της πόλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε, επί 18 μέρες, από την 1η Απριλίου, παραμένει περιορισμένος μέσα στους χώρους του συγκροτήματος όπου διαμένει, ενώ για 40 ώρες, μετά από τον εντοπισμό ενός κρούσματος στον τέταρτο όροφο, απαγορευόταν και η έξοδος από το διαμέρισμά του.

“Για δύο χρόνια δεν είχαμε κρούσματα, σχεδόν μηδενικά. Άρα, όταν από το μηδέν πας στα 25.000 κρούσματα τη μέρα, είναι πάρα πολλά. Άρα εκεί υπάρχει μια προσαρμογή, και από τους πολίτες και γενικά από την πόλη. Δύο χρόνια δεν είχαμε κρούσματα, μάσκα φορούσαμε μόνο σε συγκεκριμένα μέρη. Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό εδώ πέρα, και ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι ανεμβολίαστοι”. ανέφερε.

Ερωτηθείς αν μας κρύβουν κάτι οι κινεζικές αρχές και πρόκειται για κάποια πιο επικίνδυνη παραλλαγή, ο κ. Μαρκετάκης απάντησε: “Όχι, κι εμείς έχουμε εδώ γνωστούς, συνεργάτες που είναι σε καραντίνα, κάποιοι Έλληνες, κάποιοι ξένοι, κάποιοι Κινέζοι. Σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, πολύ λίγα έχουν βαριά συμπτώματα. Απλώς προσπαθούν να κρατήσουν αυτό το zero policy που έχουν εδώ πέρα”.

Αναφορικά με τις εικόνες που έρχονται από τη Σαγκάη και δείχνουν σκληρά, έως και απάνθρωπα μέτρα, σχολίασε: “Κάποιες εικόνες ήταν στην αρχή, γιατί ήταν απροετοιμαστοι και οι πολίτες. Τώρα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, έχουν ανοίξει καινούργια κέντρα καραντίνας που είναι εξοπλισμένα. Μεταξύ κουλτούρας υπάρχει κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, είδα ένα βίντεο με ένα ρομπότ-σκύλο. Εγώ όταν πηγαίνω για check-in σε ξενοδοχείο, με πάει ένα ρομποτάκι στο δωμάτιό μου, ή όταν πηγαίνω στο εμπορικό κέντρο, ένα ρομποτάκι σε πάει να κάτσεις στο εστιατόριο. Είναι πολύ συνηθισμένο εδώ”.

 

 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…