ΝΛ

Νίκος Λακόπουλος

Πώς ο ξυλοδαρμός του Ινδαρέ συνδέεται με την ανάπτυξη και το κράτος με την οικονομία

Όχι, η αστυνομία δεν έκανε λάθος όταν οργάνωσε αυτή την επιχείρηση που κατέληξε στην σύλληψη του σκηνοθέτη

ek kouk1

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε στην υπόθεση με την κατάληψη στο Κουκάκι που εξελίχτηκε σε Υπόθεση Ινδαρέ είναι πως τελικά αν και συνελήφθη -αφού εδάρη και ταπεινώθηκε ο σκηνοθέτης και τα παιδιά του- δεν συνελήφθη κανένας από τους καταληψίες.

Φυσικά η εκκένωση της κατάληψης θα μπορούσε να γίνει από μια μικρή ομάδα αστυνομικών, αλλά η συμμετοχή των ΕΚΑΜ -αφού είχαν ήδη ειδοποιηθεί τα κανάλια- εξυπηρετούσε τις ανάγκες της «υπερπαραγωγής». Ονομάζεται «Επιχείρηση Νόμος και Τάξη» αποφέρει στον πρωταγωνιστές εξαιρετική δημοφιλία και ίσως κάποτε κάποιος ασχοληθεί με το πόσο και τι θα κοστίσει.

Όχι η αστυνομία δεν έκανε λάθος όταν οργάνωσε αυτή την επιχείρηση που κατέληξε στην σύλληψη του σκηνοθέτη. Δεν είχε το προφίλ του τρομοκράτη -αν και έμοιαζε, αλλά του «συνοδοιπόρου»- που όπως έγραψε κάποιος βουλευτής της ΝΔ δεν είναι μεν αριστερός, αλλά ….έχει φίλους αριστερούς. Άρα, καλά να πάθει. Τι τόθελε το μούσι και τα γυαλιά; Για να μην μιλήσουμε για τα ακουστικά βαρηκοΐας.

»Αφού δεν μπόρεσε να διακριθεί ως πετυχημένος σκηνοθέτης στην μυθοπλασία του κινηματογράφου, ελπίζει σε νέα καριέρα μετατρέποντας την πραγματικότητα σε μύθο, προς τέρψιν των ιδεοληπτικών συντρόφων του της αριστεράς!«

Ο στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ούτε τα Εξάρχεια και πολύ περισσότερο οι μαφίες που δρουν στην περιοχή -για τις οποίες δεν έχουμε ακούσει ακόμα τίποτα. Ούτε καν οι καταλήψεις που εκκενώνονται με συλλήψεις γυναικόπαιδων.

Δεν είναι ο Ρουβίκωνας που περιμένει έξι μήνες τώρα την εισβολή στο στρατηγείο του πάνω στην πλατεία Εξαρχείων κι ακόμα δεν έρχεται. Ίσως γιατί το έργο που θυμίζει σκηνές από την ταινία Brazil και μπορεί να έρχεται από το μέλλον περιλαμβάνει κι άλλα πλάνα σαν την επιχείρηση Ματρόζου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να δημιουργεί ένα κίνημα για να το καταστείλει υπέρ της ησυχίας του μέσου πολίτη, να σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο και να συγκρατήσει το ακροδεξιό ακροατήριο που χάνει με την στάση της στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις «λύσεις» που σχεδιάζει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο εσωτερικός εχθρός

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η κατασκευή ενός εσωτερικού εχθρού που απειλεί τον νόμο και την τάξη και επιτρέπει αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες. Την καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων, το όργιο αστυνομική βίας, το κουρέλιασμα του συντάγματος και την κατάργηση μαζί με το πανεπιστημιακό άσυλο κάθε είδους ασύλου.

Ο Μητσοτάκης κερδίζει από αυτήν την επιχείρηση που μπορεί να διασύρει την χώρα, να ενοχλεί ακόμα και δεξιούς φιλελεύθερους ψηφοφόρους, αλλά του προσφέρει όπως φαίνεται δημοφιλία χτίζοντας το προφίλ του ηγέτη με πυγμή που ό,τι λέει το κάνει και δεν σταματά μπροστά σε λεπτομέρειες σαν το οικιακό άσυλο.

Ο Ινδαρές -που και ξυλοφορτώθηκε και παραπέμπεται με κατηγορίες όπως αντίσταση κατά της αρχής- μπορεί να μην προσπάθησε να βοηθήσει τα παιδιά του που δήθεν συμμετείχαν στην κατάληψη. Να μην επιχείρησε να αποσπάσει όπλο από …αστυνομικό. Έκανε όμως κάτι που πρέπει να μάθουν όλοι σαν αυτόν που πλέον τιμωρείται στο νέο Κράτος Μητσοτάκη: δεν συνεργάστηκε για το καλό του κράτους.

Αυτός είναι και ο λόγος που ούτε ο υπουργός, ούτε βέβαια ο πρωθυπουργός, δεν ζήτησαν αν και θα μπορούσαν μια συγγνώμη για την ταλαιπωρία ενός πολίτη που πράγματι αντιστάθηκε όταν εκείνοι έκαναν σκόνη τον νομικό πολιτισμό πολλών αιώνων.

Κάθε φορά που η ανάπτυξη αργεί, το Ελληνικό δεν προχωρά και η κυβέρνηση κατηγορείται για εξαπάτηση κάποιος Ινδαρές θα ξυλοφορτώνεται, το κράτος και η τάξη θα απειλούνται από έναν εχθρό που δεν θα συλλαμβάνεται γιατί το καθεστώς τον χρειάζεται: θα στηρίξει σ’ αυτόν το εχθρό την καλλιέργεια φόβου στο μέσο πολίτη, την ανάγκη για νόμο και τάξη και τον περιορισμό των ελευθεριών. Την ευθύνη για το ό,τι η ανάπτυξη δεν έρχεται. Την ανάγκη για ένα πιο σκληρό κράτος.

Το ξύλο και η …ανάπτυξη

Όταν η αστυνομία εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ ο κ. Ινδαρές μάλλον δεν αντέδρασε, αφού αστυνομία βρήκε «οπλισμό» -που όμως δεν ήταν τίποτε άλλο από κράνη, σημαίες και «παράνομα» (!) φυλλάδια «αναρχικού περιεχομένου». Σαν άλλες εποχές όπου οι ιδέες είναι το αδίκημα, τα φυλλάδια είναι παράνομα και αρκεί να βρεθούν «όπλα»- δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν κάπου.

Το μόνο που έλειπε ήταν ο ασύρματος, αλλά κάτι βρέθηκε στην κατάληψη της Ματρόζου -ώστε να δικαιολογεί την παρουσία των αντιτρομοκρατικών ομάδων που όπως είπε κάποιος από αυτούς κάνανε τις συλλήψεις όπως ξέρανε τις κάνουνε.

Ξυλοκόπησαν κι έδεσαν στην ταράτσα του έναν ανύποπτο άνθρωπο και κάποιας ηλικίας -με ακουστικά βαρηκοΐας, τον τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί ως τρομοκράτη, αλλά όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας …κουκούλα, δεν του βάλανε.

H καλλιέργεια του φόβου

Όταν συλλάβανε μέλη τροτσκιστικής ομάδας ή τον γραμματέα της σπουδάζουσας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ινδαρές δεν αντέδρασε, ώσπου συλλάβανε και κακοποίησαν τον ίδιο. Δεν έκαναν λάθος. Ο στόχος ήταν εξ αρχής να τρομάξουν τον κάθε κ. Ινδαρέ με τον φόβο ενός εχθρού που όπως παλιά ο κομμουνισμός απειλούσε τον «μέσο άνθρωπο».

Ο στόχος του Μητσοτάκη ήταν ήδη πριν τις εκλογές τα «γκρουπούσκουλα» -όπως είπε επί λέξει- που συνδέονται και με τις μαφίες και με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναλύουν από καιρό ειδικοί αναλυτές τύπου Μπογδάνου. Κανονικά θάπρεπε εδώ και τώρα να ….κατηγορηθεί και ο κ. Αλιβιζάτος που είδε αστυνομική βία εκεί που «δεν υπήρξε», αλλά η κυβέρνηση έχει μια δημοκρατική «ευαισθησία»!

«Τι γύρευε σπίτι του εφτά το πρωί:» θα τρολάρει κάποιος. «Δουλειά δεν είχε;». Η επικοινωνιακή θύελλα για να δικαιολογηθεί η βία της αστυνομίας είναι πιο επικίνδυνη από την ίδια την αστυνομική επιχείρηση.

«Κατάληψη με τη μανούλα τους έκαναν «σκληροί αντεξουσιαστές». Μεσοτοιχία με το κτίριο της κατάληψης ήταν όλως τυχαίως το πατρικό τους στο οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν κατά την αστυνομική επέμβαση. Τι ζούμε…» έγραψε ο ένας.

«Όταν σου χτυπάει την πόρτα η αστυνομία και σου ζητεί πρόσβαση στην κατοικία σου διότι δίπλα περιφέρονται εγκληματίες εσυ τηλεφωνείς στον Σκάι αντί να ανοίξεις;’ έγραψε ο άλλος.

Η κατάσταση με τις δηλώσεις του Βάστα Γερά Γερούν ότι τους μπαχαλάκηδες μπορείς να τους ξεβρακώνεις θυμίζει Ελλάδα της δεκαετίας ΄50 ή την Γερμανία τη στιγμή που το χιτλερικό καθεστώς θα περάσει νόμο για να μπαίνουν στα σπίτια ασφαλίτες να ελέγχουν αν κάποιος ζωγράφος ζωγραφίζει στο σπίτι του -ενώ δεν είναι μέλος του νόμιμου σωματείου.

Αν ο σεβαστός κ. Ινδαρές δέρνεται, τι θα συμβεί αν πράγματι κάποιος υποστηρίζει μια κατάληψη ή θεωρεί πώς μπορεί να είναι και εστία πολιτισμού -όπως ο μάλλον εκτός τόπου και χρόνου κ. Κατρούγκαλος;

Πού οδηγούν όλα αυτά;

Nα σημειώσουμε εδώ πως τόσο στην ΑΣΟΕΕ όσο και στα Εξάρχεια τόσο το λαθρεμπόριο, όσο και η διακίνηση ναρκωτικών συνεχίζεται. Θάλεγε κανείς πως η κυβέρνηση τα χρειάζεται όλα αυτά καθώς ετοιμάζει και νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων ή τον ηλεκτρονικό έλεγχο των συνδικάτων.

Η εισβολή σε κλαμπ πάνοπλων αστυνομικών -που ανάγκασαν τους θαμώνες να πέσουν στα γόνατα- μάλλον ήταν πρόβα. Προφανώς δεν χτυπάς τα ναρκωτικά έτσι, αλλά μόνο εξευτελίζεις τους καταναλωτές τους. Ούτε οι καταλήψεις θα σταματήσουν, ούτε οι πιάτσες ναρκωτικών θα εξαφανισθούν. Απλά θα γίνει πιο δημοφιλής ο Χρυσοχοϊδης και μαζί του ο Μητσοτάκης που εν προκειμένω μάλλον χρειάζεται τις «γιάφκες» στην ΑΣΟΕΕ ή τις καταλήψεις.

Αν τα κράνη και τα φυλλάδια γίνονται όπλα ή απλώς μια φοβία του μέσου ανθρώπου- αύριο θα αρκεί και μια υποψία για κάποιον. Ο στόχος της κατάργησης του ασύλου όμως δεν είναι πέντε μετανάστες που πουλάνε παπούτσια και τσιγάρα στην ΑΣΟΕΕ, ούτε το έξι κράνη που βρέθηκαν στις καταλήψεις. Είναι οι μεγάλες καταλήψεις και οι διαδηλώσεις που έρχονται -όταν καταλάβει και ο «μέσος πολίτης» τη συμφορά που μας βρήκε.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό