ΜΚ

Μηνάς Κωνσταντίνου

Πώς ο Μητσοτάκης «τίναξε στον αέρα» το debate

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το τριήμερο εθνικό πένθος που έφερε την αναβολή της συζήτησης ως ευκαιρία....

Mitsotakis peristeri

Τη στιγμή που ειδικά υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων στην Πύλο θα ήταν απολύτως απαραίτητη μία τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών με συζήτηση και για το μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια, χρησιμοποιώντας την τραγωδία ως πρόφαση για να αποφύγει να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, προτιμώντας έναν βολικό διακαναλικό μονόλογο.

Το τριήμερο εθνικό πένθος που προκήρυξε η υπηρεσιακή κυβέρνηση αποτέλεσε την αιτία της έκτακτης σύγκλισης της διακομματικής επιτροπής, αφού το debate των πολιτικών αρχηγών που ήταν προγραμματισμένο για το βράδυ της Πέμπτης θα έπρεπε να αναβληθεί. Αντί όμως να συμφωνήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων εύκολα και γρήγορα σε μία νέα ημερομηνία, προς όφελος του δημοκρατικού διαλόγου και των αναγκών του εκλογικού σώματος να βρεθούν οι αρχηγοί σε αντιπαράθεση, η Νέα Δημοκρατία προτίμησε να τινάξει στον αέρα την τηλεμαχία.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ και το κόμμα του Βελόπουλου, συμφωνούσαν πως η κατάλληλη νέα ημερομηνία για την τηλεμαχία είναι αυτή της προσεχούς Κυριακής. Ακριβώς μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι πολιτικοί αρχηγοί να αντιπαρατεθούν, με το μεταναστευτικό να παίρνει και αυτό τη θέση του στην ατζέντα της συζήτησης και όλα τα ζητήματα να τίθενται, έστω με τους «ασφαλείς» όρους που τέθηκαν στο προηγούμενο debate.

Η Νέα Δημοκρατία αντιπρότεινε να γίνει το Σάββατο, σε μία κίνηση όμως που όταν γίνεται απέναντι στη συμφωνία όλων των υπολοίπων για την Κυριακή είναι όψιμη και υποκριτική.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το τριήμερο εθνικό πένθος που έφερε την αναβολή της συζήτησης ως ευκαιρία για την τελειωτική ακύρωσή της.

Η πρόκληση και η μεθόδευση γίνεται εξόφθαλμη εάν κανείς λάβει υπόψιν του πως ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται το πρωί της Κυριακής να παραθέσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου, δίνοντας μόνο στα τηλεοπτικά κανάλια το δικαίωμα να θέσουν ερώτηση, όπως έκανε και παραμονές των εκλογών του Μαΐου.

Μία τυπική και κενή περιεχομένου διαδικασία μονολόγου του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, που ως πρόφαση για την ακύρωση του debate προδίδει για ακόμα μία φορά την προτίμηση του πρώην πρωθυπουργού να κάνει έναν βολικό μονόλογο, φοβούμενος την αντιπαράθεση, ακόμα και με τους αποστειρωμένους όρους του debate των πολιτικών αρχηγών.

Αναφορικά με την άρνησή του για τηλεμαχία τετ α τετ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να αποφύγει τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε το εύρος της νίκης του στις τελευταίες εκλογές. Τώρα, με άλλες προφάσεις, αποφεύγει και την αντιπαράθεση ακόμα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ευτυχώς που απέχουμε από τις εκλογές μόνο δέκα ημέρες διότι στο Μοσχάτο ήταν ικανοί να απαξιώσουν πλήρως ακόμα και την εκλογική διαδικασία, «αφού στις 21 Μαΐου πήραμε 41%»!.

Πηγή: documentonews.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…