ΜΚ

Μηνάς Κωνσταντίνου

Πώς ο Μητσοτάκης συνδέει εκλογές με τις απειλές Ερντογάν – Επικίνδυνο «παιχνίδι» από τον πρωθυπουργό (video)

Eμμέσως πλην σαφώς τοποθετεί σε μία θέση επιρροής των ελληνικών πραγμάτων τον Τούρκο πρόεδρο, και ειδικότερα, στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της χώρας

4972703

Σοβαρές σκιές στις δεσμεύσεις που κατέθεσε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη για «εκλογές στο τέλος της τετραετίας» έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του την Πέμπτη, σφυρηλατώντας μάλιστα ένα επικίνδυνο αφήγημα που περιγράφει ως «βόμβα» την απλή αναλογική και θέτει σε ρόλο «ρυθμιστή» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας τον ως μέτρο πίεσης στην αντιπολίτευση, την οποία όλο το τελευταίο διάστημα κατηγορεί για τοξικότητα που πυροδοτεί με τη σειρά της τα σενάρια εκλογών.

Έτσι, μόνο περίεργο δεν είναι πως δεν υπήρξε η παραμικρή διάψευση στην ερώτηση του documentonews.gr προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου για μεθοδεύσεις αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Ανησυχείτε μήπως η συνεχής σύνδεση των εκλογών με τον Ερντογάν, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μετατρέψει τον Τούρκο Πρόεδρο σε ρυθμιστή των εσωτερικών ζητημάτων της χώρας; Και επίσης, χρησιμοποιεί ο Πρωθυπουργός τα ελληνοτουρκικά για να ζητήσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου;» ήταν η ερώτηση που υπέβαλε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το documentonews.gr, με τον Γιάννη Οικονόμου να απαντά γενικόλογα για τον χρόνο των εκλογών, και να μην διαψεύδει τις προθέσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Αν ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και την αναφορά του στο ζήτημα των εκλογών, νομίζω ότι θα συνειδητοποιήσετε και εσείς πόσο καθαρή ήταν η τοποθέτησή του χωρίς να σχετίζεται ή να αναδεικνύει καθόλου ζητήματα σαν και αυτό που είπατε τώρα», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίχως να γίνει πιο συγκεκριμένος, και συνεχίζοντας πως οι απαντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη  είναι καθαρές και σαφείς.

«Ο πρωθυπουργός ήταν πάρα πολύ καθαρός, πάρα πολύ σαφής. Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι τοποθετήσεις του για τις εκλογές ήταν καθαρές και σαφείς. Απλώς, είτε η αποσπασματική ερμηνεία των δηλώσεών του, είτε πολύ περισσότερο η διαστρέβλωσή τους, οδηγούσε σε συμπεράσματα που δεν είναι αυτά που συνάγονται με τις πολύ καθαρές του τοποθετήσεις σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών» συμπλήρωσε ο Γ. Οικονόμου, επιχειρώντας να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την προεκλογική παραφιλολογία που έχει ο ίδιος και τα στελέχη της πυροδοτήσει τους τελευταίους μήνες.

Αιτία για το ερώτημα, η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνδέσει ο ίδιος την «βόμβα» της απλής αναλογικής με την «απρόβλεπτη Τουρκία» και τους κινδύνους που ενέχουν αυτή την περίοδο πιθανές πρόωρες εκλογές, κατά τη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, με αφορμή τα «γενέθλια» τριών χρόνων κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτή τη στιγμή το να οδηγήσουμε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με τη βόμβα της απλής αναλογικής, με μία απρόβλεπτη Τουρκία απέναντι μας, δεν πιστεύω ότι είναι πράξη εθνικά υπεύθυνη και αν αυτό με οδηγήσει στο να έχω ένα πολιτικό κόστος, γιατί θα πρέπει να διαχειριστώ ένα δύσκολο χειμώνα, ας είναι έτσι» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, που παρά τη χθεσινή «δέσμευσή» του από βήματος Βουλής πως «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», εμφανίστηκε να μιλά για παραπάνω από το ένα τρίτο της συνέντευξης για τα σενάρια εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη «δέσμευση» Μητσοτάκη για τις πρόωρες εκλογές υποβαθμίζουν και οι φίλα προσκείμενοί του δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης, που επιμένουν στις διαρροές για πρόωρες εκλογές που θα αποφασίσει το προσεχές διάστημα. Την ίδια ώρα, όλη η Νέα Δημοκρατία είναι επί ποδός με περιοδείες και προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ και ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε «γραμμή ετοιμότητας» στους ευρωβουλευτές του κατά την επίσκεψη στο ευρωκοινοβούλιο.

Πάντως, οι παραπάνω αναφορές του, σε συνδυασμό με προηγούμενη δήλωσή του πως «αυτό το οποίο δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση είναι η συζήτηση για πρόωρες εκλογές να αντικατασταθεί από πρόωρη πόλωση, ένταση και διαρκή τοξικότητα, που θα διαρκέσει δέκα μήνες», γεννούν ερωτηματικά για την τακτική του. Με δεδομένη την πόλωση που ο ίδιος έχει εμφανιστεί να απεύχεται αλλά δεν φαίνεται να υποχωρεί, η σημερινή του δήλωση περισσότερο βάζει στο στόχαστρο τους κινδύνους της «βόμβας» -όπως την χαρακτηρίζει- της απλής αναλογικής, παρά απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Ταυτόχρονα, έχει πυκνώσει ξανά η αρθρογραφία κυβερνητικών μέσων ενημέρωσης για την εκ νέου «ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου», με αναφορές να καλούν ακόμα και την αξιωματική αντιπολίτευση για την άμεση αλλαγή του, ώστε να αποφευχθεί η περιλάλητη «περίοδος ακυβερνησίας».

Τέλος, το γεγονός πως εμμέσως πλην σαφώς τοποθετεί σε μία θέση επιρροής των ελληνικών πραγμάτων τον Τούρκο πρόεδρο, και ειδικότερα, στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της χώρας, γεννά επιπλέον προβληματισμό για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…