4+1 συμβουλές για να τρώτε σωστά στο γραφείο

Καθημερινά περνάμε πολύ χρόνο στη δουλειά μας, βάζοντας τα δυνατά μας να φέρουμε εις πέρας τις επαγγελματικές υποχρεώσεις μας. Στην προσπάθειά μας αυτή, χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες  του οργανισμού μας και δε θα μας φορτώνει με περιττές θερμίδες.

δουλειά γραφείο φαγητό

Ακολουθήστε, λοιπόν, τις πέντε συμβουλές μας για να τρέφεστε σωστά στο γραφείο.

1. Προετοιμάστε τα γεύματά σας

Μη φεύγετε από το σπίτι χωρίς το ταπεράκι σας. Καθώς μαγειρεύετε για την οικογένειά σας, κρατήστε μία μερίδα και για το δικό σας κυρίως γεύμα στο γραφείο. Αποφύγετε τα βαριά φαγητά με σάλτσες και λίπος, καθώς όχι μόνο θα σας επιβαρύνουν με θερμίδες, αλλά θα σας προκαλέσουν υπνηλία. Κανείς δε θέλει να κλείνουν τα μάτια του, ενώ έχει ακόμη δουλειά μπροστά του.

2. Μην τρώτε μπροστά από τον υπολογιστή

Καταλαβαίνουμε ότι συχνά οι πιεστικοί ρυθμοί του γραφείου δε σας αφήνουν το περιθώριο να φάτε με την ησυχία σας, καλό θα είναι, όμως, να καθιερώσετε ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό. Όταν τρώτε χωρίς να είστε συγκεντρωμένη, είναι πιο πιθανό να φάτε ασυναίσθητα περισσότερο. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι άνθρωποι που τρώνε συγκεντρωμένοι μπορούν να χάσουν ευκολότερα βάρος σε σχέση με αυτούς που ασχολούνται παράλληλα με το κινητό ή διεκπεραιώνουν επαγγελματικά ζητήματα.

3. Προσέξτε τα σνακ σας

Σίγουρα τα σνακ είναι απαραίτητα μέσα στην ημέρα σας, αφού σας τροφοδοτούν με ενέργεια και σας κρατούν χορτάτη μέχρι το κυρίως γεύμα σας. Μάλιστα, καλό είναι να καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα, αντί για μεγάλα και λίγα. Ξεχάστε τα πατατάκια, τα κρακεράκια και τα μπισκότα για σνακ και προτιμήστε πιο υγιεινές και διαιτητικές επιλογές. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και οι ανάλατοι ξηροί καρποί αποτελούν ιδανικές επιλογές, αφού είναι θρεπτικά και θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα.

4. Πιείτε νερό

Πρέπει πάντα να έχετε δίπλα σας ένα μπουκαλάκι ή ένα ποτήρι νερό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πίνετε. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για την αυτοσυγκέντρωση και κατ’ επέκταση για την αποδοτικότητά σας. Επίσης, πολλές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε, ενώ στην πραγματικότητα έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός μας. Πίνοντας όσο νερό χρειάζεστε, θα δείτε μεγάλη διαφορά στην όρεξή σας για φαγητό.

5. Πιείτε καφέ με μέτρο

Ο καφές είναι η κινητήρια δύναμή μας, χωρίς την οποία δεν ξέρουμε τι θα κάναμε. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση καφέ, καθώς μπορεί να σας κάνει νευρική. Παράλληλα, αν πίνετε τον καφέ σας με ζάχαρη και γάλα, καταλήγετε να παίρνετε πολλές υγρές θερμίδες, τις οποίες μπορεί να μην υπολογίζετε, αλλά σίγουρα επηρεάζουν το βάρος σας.

 

πηγή: vita.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…