Πώς μία κηδεία σήμανε συναγερμό σε χωριά της Βοιωτίας

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους

ek asldd

Μια κηδεία και ο συνωστισμός που υπήρξε σε αυτή στάθηκε, όπως φαίνεται, η αφορμή για την ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας σε πέντε χωριά, τέσσερα της Θήβας και ένα της Χαλκίδας. 

Μετά το θετικό κρούσμα 63χρονης στο ΝΙΜΤΣ, η Πολιτική Προστασία σήμανε συναγερμό για τέσσερις κοινότητες στην Βοιωτία και μία στην Εύβοια, κάνοντας ισχυρή σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 63χρονη θετική στον ιό παραβρέθηκε σε κηδεία στο χωριό Μουρίκι στη Βοιωτία μαζί με δεκάδες κατοίκους από τα άλλα χωριά της Θήβας.

Έτσι λοιπόν σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές με αποτέλεσμα να επιβληθεί ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας στα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. 

Μέχρι και 200 άτομα στην κηδεία

Η εν λόγω κηδεία έγινε την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο χωριό Μουρίκι στη Θήβα. Εκεί βρέθηκε και η 63χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα στο σπίτι της. Αλλά την έσπασε για να πάει στην κηδεία. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου, Τάκης Πέτρου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Μega αποκάλυψε ότι στην κηδεία της περασμένης Κυριακής είχαν βρεθεί συγγενείς του νεκρού από διάφορα χωρία, ίσως ακόμη και περισσότερα από 200 (!) άτομα και χωρίς να τηρηθεί κανένα μέτρο

«Χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά», τόνισε ο Τάκης Πέτρου.

Ιχνηλάτηση σε περίπου 1.200 επαφές της γυναίκας με τον κορονοϊό

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση στην περιοχή και τόνισε ότι τα μέτρα ελήφθησαν προληπτικά χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο ο ιός έχει «περπατήσει» στην ευρύτερη περιοχή, ενώ όσοι βρέθηκαν σε επαφή με τα θετικά κρούσματα έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα έχει γίνει σύσταση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν σε καραντίνα, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας. Και η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορονοϊό, ενώ ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ιχνηλάτηση σε περίπου 1.200 επαφές.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…