Όλγα Στέφου

Πώς μετριέται το «λίγο» της δολοφονίας;

Τι εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν λέει ότι το Ισραήλ πρέπει να επιτύχει την ελάχιστη δυνατή ανθρωπιστική κρίση; Όσο πατάει η γάτα;

6005737

“Λίγο” την βομβάρδισαν την Γάζα, “λίγο” σκότωσαν μωρά, “λίγο” ανατίναξαν το νοσοκομείο. Τι εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν λέει ότι το Ισραήλ πρέπει να επιτύχει την ελάχιστη δυνατή ανθρωπιστική κρίση; Όσο πατάει η γάτα; Και στην τελική, πόσο πατάει η γάτα;

Για την alt-right Δύση, δεν υπάρχει καν γάτα. Εχθρός είναι η Παλαιστίνη. Αρχικά ήταν μόνο η Χαμάς, μετά μετατοπίστηκε, γενικεύτηκε το μίσος. Πρώτη φορά, βλέπετε, είδε πραγματικά η Δύση αίμα να χύνεται στη Μέση Ανατολή -το αίμα των ισραηλινών αμάχων. Μέχρι τότε, υπήρχαν κάποιες μικρές φωνές για κατάπαυση του πυρός, ίσως λίγη ανάγκη για ίσες αποστάσεις, αλλά σε γενικές γραμμές, ποτέ δεν καταδικάστηκε αρκούντως το κατοχικό κράτος του Ισραήλ.

Φυσικά, πρόκειται περί κατοχής της Γάζας. Η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητη -εκτός από την Παλαιστίνη, απέσπασε και τμήμα της Ιορδανίας. Γνωριζούμε, φυσικά και για την πρώτη και για την δεύτερη Ιντιφάντα, τους απελευθερωτικούς αγώνες τους παλαιστινιακού λαού. Αυτούς τους αγώνες, η Δύση τους ονομάζει τρομοκρατία εδώ και μισόν αιώνα.

Κανένας άνθρωπος με στοιχειώδη ευαισθησία δεν μπορεί, ή δεν αντέχει, να πανηγυρίσει μπροστά στην θέα των νεκρών ισραηλινών παιδιών. Εδώ έρχεται μία τεράστια, ειδοποιός διαφορά, όμως. Κανένας άνθρωπος με στοιχειώδη ευαισθησία δεν μπορεί, ή δεν αντέχει, να πανηγυρίσει ούτε μπροστά στην θέα των νεκρών παλαιστίνιων παιδιών. Εκεί βρίσκεται η δική μας, η αξιακή μας σύγκρουση με την alt-right Δύση, ή την Δύση της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πιο πριν.

Στην Γάζα πεθαίνει η ανθρωπιά μας. Την στιγμή που επερωτάται αν όντως βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο από το Ισραήλ, βομβαρδίζεται λίγο μετά κι ένα σχολείο κι έπειτα αυξάνονται οι νεκροί κι οι εξαθλιωμένοι από την πείνα και την δίψα. Αυτό είναι ο ορισμός της ανθρωπιστικής κρίσης. Στα δικά μας μάτια, της προόδου τα μάτια, η ανθρωπιστική κρίση δεν έχει λίγο και πολύ. Έχει, βασικά, μόνο πάρα πολύ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ορισμός του ορμπανικού πολιτικού. Διατηρεί άριστες σχέσης με την alt-right Δύση, είναι παντοδύναμος ελεγκτής των ΜΜΕ, πολυδιασπά την αντιπολίτευση και ενισχύει τα φασιστικά κόμματα. Όπως, επίσης και την εκλογική αποχή. Είναι de facto ένας ορμπανικός πολιτικός.

Δεν θα συμφωνήσω σε καμία περίπτωση πως είναι ένας ανόητος πολιτικός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ έξυπνος και πολύ ιδεολόγος -ιδεολογικά στηρίζει το μεταφασισμό του Όρμπαν. Ιδεολογικά τάσσεται υπέρ του Ισραήλ και απολύτως ιδεολογικά αδιαφορεί για τις ζωές στην Γάζα.

Όπως, επίσης, απολύτως ιδεολογικά η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η ευρωβουλευτής του, τοποθετήθηκε λέγοντας ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εισροής μουσουλμάνων τρομοκρατών στην Ευρώπη. Οι παλαιστίνιοι πρόσφυγες είναι ανεπιθύμητοι στην Δύση.

Αλλά ας δούμε το αφήγημα για το “δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”. Δηλαδή στην εκδίκηση. Είναι η άρση των αμαρτιών του. Είναι ακριβώς το σημείο που το Ισραήλ μπορεί, αν το επιθυμεί, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, μπορεί να κόβει την παροχή νερού και ρεύματος και μπορεί να εμποδίζει τη διανομή τροφίμων.

Είναι και το ίδιο ακριβώς σημείο που η Δύση θα στηρίξει κάθε του απόφαση. Εξάλλου, η λύση του μεσανατολικού θα σημαίνει ειρήνη και η ειρήνη, πέραν του ότι βασίζεται στη δικαιοσύνη, επομένως και στην τιμωρία του Ισραήλ, κοστίζει πολύ λιγότερο από ότι ο πόλεμος.

Η ελληνική κυβέρνηση και ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης, έχουν αποφασίσει με ποιους είναι. Δεν είναι με το Ισραήλ, είναι με την alt-right Δύση. Ο εκφασισμός ξεκινά ακριβώς την στιγμή που θα μετρηθεί το πολύ και το λίγο της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…