Πώς εμπλεκόταν στη δίκη Νετανιάχου του ζευγάρι που σκοτώθηκε με το Τσέσνα στη Σάμο

Εκτενή ρεπορτάζ στα ισραηλινά ΜΜΕ

5374960

Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες η είδηση ότι ένα μισθωμένο αεροσκάφος από το Ισραήλ κατέπεσε στη Σάμο, λίγο πριν προσγειωθεί οδηγώντας στον θάνατο δύο άτομα.

Οι νεκροί ήταν ο Haim και η Esti Garon, σύζυγοι μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζεύγος Garon κατευθυνόταν προς τη Βόρεια Μακεδονία επιβαίνοντας στο αεροσκάφος που είχε αγοράσει ο Χάιμ μαζί με έναν ακόμη συνεργάτη του και πετούσε ο ίδιος συχνά σε ταξίδια στο εξωτερικό.

Ωστόσο, σήμερα, η υπόθεση φαίνεται να περιπλέκεται αφού σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που κάνουν εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα, ο Haim Garon ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του πρώην ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Jerusalem Post o Χάιμ Γκάρον ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής του υπουργείου Επικοινωνιών του Ισραήλ και επρόκειτο να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην πρωθυπουργού της χώρας.

Ο Γκάρον δεν θεωρούνταν μάρτυρας κλειδί και ο θάνατός του δεν θα σταματήσει την εξέλιξη της δίκης, σημειωνει η Jerusalem Post.

Οι σημαντικότεροι μάρτυρες στη δίκη από τον τομέα των επικοινωνιών είναι οι Shlomo Filber και Avi Berger, ενώ έπονταν σε σημασία για τη δίκη τα μεσαία στελέχη του υπουργείου Επικοινωνιών, μεταξύ των οποίων και ο Γκάρον.

Από την πλευρά του το Ynet υπενθυμίζει ότι ο Νετανιάχου είχε κατηγορηθεί για απάτη, απιστία και αποδοχή δωροδοκίας σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς. Μια από τις υποθέσεις αυτές, η υπόθεση 4.000, αφορά την κατηγορία κατά του πρώην πρωθυπουργού ότι προωθούσε ρυθμίσεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, προς όφελος του ιδιοκτήτη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Bezeq, του Shaul Elovitch. Οι ρυθμίσεις γίνονταν με αντάλλαγμα θετική δημοσιογραφική κάλυψη στη δημοφιλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα που διατηρούσε ο επιχειρηματίας, το Walla.

Η κατάθεση του Garon θα επικεντρωνόταν στα θέματα της υπόθεσης που αφορούν τις ειδικές ρυθμίσεις που γίνονταν προς όφελος της Bezeq. 

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του Χάιμ Γκάρον με την υπόθεση του πρώην πρωθυπουργού, οι Times of Israel  σημειώνουν ότι σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο του Ισραήλ το Μάιο του 2020 είπε πως είχε να κάνει με την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών της χώρας, την βιομηχανία τηλεπικοινωνιών και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Σε πίεση των δημοσιογράφων να πει αν έγινε μάρτυρας παράνομων δραστηριοτήτων, ο Γκαρόν απάντησε ότι «μόνο το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αν κάτι είναι παράνομο ή όχι». Η ιστοσελίδα συνεχίζει λέγοντας ότι δεν ερωτήθηκε για τη συμφωνία του Bezeq-Yes, η οποία είναι το βασικό στοιχείο της δίκης. 

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

ΓΑΓ

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

«Ήταν μία δυνατή και θλιβερή στιγμή και αισθάνθηκα ότι η εικόνα συνόψιζε με την ευρεία…