Πως εκτυλίχθηκε η αιματηρή απόπειρα ληστείας στη Χερσόνησο – Τι περιγράφει ο διευθυντής του ξενοδοχείου

Η αστυνομία επενέβη έγκαιρα όταν το βράδυ της Παρασκευής τρία άτομα κρατώντας πιστόλι και καλάσνικοφ εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στην Χερσόνησο Ηρακλείου…

7f703323 a540 40e1 b6c4 5808b480e9c5

Η αστυνομία επενέβη έγκαιρα όταν το βράδυ της Παρασκευής τρία άτομα κρατώντας πιστόλι και καλάσνικοφ εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, με σκοπό να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο εντός του ξενοδοχείου.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Creta Maris, Νίκος Βλασιάδης μίλησε στο MEGA, για “πρωτοφανές” περιστατικό, το οποίο δεν έχουν ξαναζήσει. Όπως είπε την ώρα εκείνη το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο, και οι υπάλληλοι οδήγησαν τους πελάτες στα σημεία συγκέντρωσης. Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά οι ληστές για να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα από το κοσμηματοπωλείο και βγαίνοντας έξω από το κτίριο, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου είχαν ενημερώσει ήδη τις αρχές για το πόσα άτομα υπήρχαν μέσα στο κτίριο αλλά και τί οπλισμό είχαν, όπως είπε ο κ. Βλασιάδης, ο οποίος μίλησε για ένα “τρομακτικό” γεγονός.

Τα τρία άτομα κρατώντας όπλα εισέβαλαν στο ξενοδοχείο λίγο μετά τις 21:30 με σκοπό να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο. Υπάλληλος ενήργησε αστραπιαία, ενεργοποιώντας το ειδικό σύστημα συναγερμού και το ξενοδοχείο σε λίγα λεπτά “ζώθηκε” στην κυριολεξία από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ομάδα ειδικών αποστολών.

Οι ληστές ζήτησαν από τους πελάτες να πέσουν κάτω, έσπασαν τις προθήκες του κοσμηματοπωλείου και άρπαξαν ό,τι μπόρεσαν. Μάλιστα βγαίνοντας πήραν μαζί τους και μια τουρίστρια, την οποία άφησαν όταν είδαν ότι είχαν περικυκλωθεί από την αστυνομία.

Προσπάθησαν να διαφύγουν πυροβολώντας, με τους αστυνομικούς να απαντούν στα πυρά. Κανένας αστυνομικός ή επισκέπτης του ξενοδοχείου δεν τραυματίστηκε. Τραυματίστηκαν όμως οι τρεις ληστές, ο ένας εκ των οποίων φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, συνοδεία αστυνομικών, μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο ξενοδοχείο την ώρα της ληστείας πραγματοποιούνταν μαθητική εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες η δασκάλα κατάφερε να απομονώσει τους μαθητές έτσι ώστε να μη γίνουν μάρτυρες αυτού του πρωτοφανούς περιστατικού.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…