Πώς το διάγγελμα Μητσοτάκη της Παρασκευής έγινε... συνέντευξη σε κανάλι τη Δευτέρα

Χάθηκε το διάγγελμα-φάντασμα

NewsRoom 07/12/2020 | 10:01

Βραβείο μεταμορφώσεων θα έπρεπε να δοθεί στο διάγγελμα-φάντασμα του πρωθυπουργού για το θέμα της πανδημίας, το οποίο εντός λίγων ημερών έχει μετατεθεί και μεταλλαχθεί, προκειμένου να προστατευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα, καθόλη την προηγούμενη εβδομάδα, το Μέγαρο Μαξίμου διέρεε ότι την Παρασκευή θα γινόταν διάγγελμα του πρωθυπουργού σχετικά με την ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας και το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς.

Ωστόσο, τόσο το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, που έθετε σε αμφισβήτηση τις κυβερνητικές αποφάσεις για την πανδημία, αλλά και η αποκάλυψη του Documento για την παραβίαση των κανόνων του lockdown από το πρωθυπουργικό ζεύγος για να κάνει βόλτα με ποδήλατα και μηχανές στην Πάρνηθα, προκάλεσαν την αναβολή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, με το Μαξίμου να διαρέει ότι το διάγγελμα «πάει» για Δευτέρα.  Άλλωστε, η φωτογραφία και το βίντεο του πρωθυπουργού να γελά και να επευφημεί λίγο πριν το υπουργείο Υγείας ανακοινώσει μία ακόμη εκατόμβη δύσκολα ξεπερνιέται.

Μόνο που σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, έγινε γνωστό πως καμία ανακοίνωση δεν προτίθεται να κάνει ο πρωθυπουργός. Αντιθέτως, τις ανακοινώσεις θα κάνει ο -πάντα ετοιμοπόλεμος ξελασπωτής του Μητσοτάκη- Στέλιος Πέτσας, ενώ ο πρωθυπουργός θα προτιμήσει, αντί να απευθυνθεί απευθείας στους πολίτες, να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.