Πορτοσάλτε: Η κυβέρνηση τα 'χει χάσει - Δεν τα βάζεις με την εκκλησία είναι μεγάλο μαγαζί

O ίδιος βέβαια λίγες μέρες πριν έλεγε ότι η εκκλησία δεν μπορεί να συγκρίνεται με… εμπορικό κατάστημα

NewsRoom 08/01/2021 | 12:41

Οι καθημερινές παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας έχουν αποδιοργανώσει και βασικούς συμμάχους της. Ακόμα και οι πιο πιστοί «οπαδοί και στρατιώτες» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αντέχουν να είναι υποχρεωμένοι κάθε μέρα να υπερασπίζονται αντιφατικές επιλογές.

Είναι τόσο διάχυτος ο πανικός στο κυβερνητικό στρατόπεδο που ακόμα και ο Άρης Πορτοσάλτε αναγκάστηκε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, αναιρώντας ταυτόχρονα τον εαυτό του και δηλώσεις που είχε κάνει πριν σύντομο διάστημα.

Το ζήτημα που ώθησε τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ να μιλήσει για κυβέρνηση που «τα 'χει χαμένα» ήταν η στάση της πολιτείας στον εορτασμό των Θεοφανείων.

«Τα Θεοφάνεια είναι πολλή μεγάλη γιορτή, είναι κάτι που είναι ανώτερο, τι να πω; Είναι όλο το δόγμα, Εμφανίζεται ο Κύριος, τέλος, κατεβαίνει το Άγιο Πνεύμα, είναι ένα πράγμα πολύ μεγάλο.

Η Εκκλησία για να τα μιλήσουμε στην κανονική γλώσσα είναι ένα μαγαζί μεγάλο. Μεγάλο μαγαζί», δήλωσε ο Α. Πορτοσάλτε.

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις στο 1:01:20

Και τι εννοεί ο δημοσιογράφος...; Εννοεί πως η κυβέρνηση δεν έπρεπε απλώς να κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στην εκκλησία εκείνη την ημέρα- όπως και έκανε εξάλλου- αλλά να της παραχωρήσει λευκή επιταγή ώστε οι  κληρικοί να λειτουργήσουν ολοκληρωτικά όπως θέλουν.

Γιατί η «εκκλησία είναι μεγάλο μαγαζί» και αν συγκρουστείς μαζί της κινδυνεύεις να χάσεις ψηφαλάκια...

Ο Άρης Πορτοσάλτε βέβαια στην ανάγκη του να προστατεύσει τον Μητσοτάκη από απώλεια ψηφοφόρων ξέχασε τι έλεγε ο ίδιος πριν κάποιες μέρες, απευθυνόμενος σε κάποιους ιεράρχες.

“Αδικούν τον εαυτό τους, κυρίως όμως την Εκκλησία ως πρωταρχικό θεσμό της κοινωνίας Ορισμένοι ιεράρχες με την συμπεριφορά τους. Καλύτερα, με την..παιδιάστικη συμπεριφορά τους. Ο Ναός δεν μπορεί να συγκρίνεται με ένα εμπορικό, Εκτός κι αν στην αντίληψη τους, μπορεί! Κρίμα…”, σημείωνε τότε ο δημοσιογράφος.