Newsroom

Newsroom

Πορτοσάλτε: Αποκάλυψε την προτίμησή του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – «Θα έρθει ως συνέχεια του Μητσοτάκη»

Ο Άρης Πορτοσάλτε προτείνει στο ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει για πρόεδρο μια πρώην υπουργό και βουλευτή που ωστόσο δεν έχει θέσει ακόμα υποψηφιότητα

5619185

Ο Άρης Πορτοσάλτε φαίνεται πως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο χώρο της κεντροαριστεράς γενικότερα και του ΠΑΣΟΚ ειδικότερα.

Μάλιστα με άρθρο του εκφράζει ανοιχτά την προτίμησή του για τη νέα ηγεσία του κόμματος, προτείνοντας την Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς όπως λέει:

«Aυτή η “πρόταση” βγάζει από τη δύσκολη θέση, όλους όσοι, κι είναι νομίζω οι περισσότεροι πολίτες που δεν ψάχνουν πρωθυπουργό-αντίπαλο στον νυν, αλλά εκείνο το πρόσωπο που θα έρθει ως η συνέχεια».

Όπως προκύπτει δηλαδή το μόνο που ενδιαφέρει τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ είναι να παραμείνει η δεξιά στην κυβέρνηση και απλά να αλλάξουν τα πρόσωπα, έτσι κι αλλιώς την κυρία Διαμαντοπούλου δεν την λες και την πιο ένθερμη οπαδό της κεντροαριστέρας, όπως και πολλούς συντρόφους της.

Αναλυτικά το άρθρο του Άρη Πορτοσάλτε στη Liberal

Θα ψήφιζα την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, ως την επόμενη Πρωθυπουργό!

Η Άννα Διαμαντοπούλου, επόμενη Πρωθυπουργός! Να, μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για το ΠΑΣΟΚ. Εξαιρετική θα έλεγα. Και θα ψήφιζα την Άννα Διαμαντοπούλου για το αξίωμα, μετά τον Μητσοτάκη.

Άσε που αυτή η «πρόταση» βγάζει από τη δύσκολη θέση, όλους όσοι, κι είναι νομίζω οι περισσότεροι πολίτες που δεν ψάχνουν πρωθυπουργό-αντίπαλο στον νυν, αλλά εκείνο το πρόσωπο που θα έρθει ως η συνέχεια.

Να προχωρήσει δηλαδή το έργο που δεν θα έχει ολοκληρωθεί ή ενδεχομένως όσα δεν θα είχε αποπειραθεί να αγγίξει λόγω ατολμίας της η παρούσα κυβέρνηση. Άσε που με το «Δίκτυο» της έχει ήδη έτοιμο πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων προς υλοποίηση…

Η ιδέα προϋποθέτει ότι η πολιτικός που διανύει χρόνια ωριμότητας και σοβαρής ενασχόλησης με τα καίρια ζητήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα, θα ήθελε να είναι υποψήφια πρόεδρος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Και σε δεύτερο βήμα να εκλεγεί.

Ειλικρινά είναι αυτό που θα ευχόμουν να γίνει. Τίποτε από τα δύο δεν εξαρτάται από εμένα, φυσικά, αλλά θα ήταν μια επιθυμητή εξέλιξη…

Παρακολουθώ, και δεν θα είμαι ο μόνος προφανώς, τη διαδρομή της Διαμαντοπούλου πόσο «μέσα» στην πολιτική και πόσο σε απόσταση από τα κόμματα καταφέρνει να πορεύεται τα τελευταία χρόνια. Είναι το αποτέλεσμα της σοβαρότητας με την οποία καταπιάνεται με όλα εκείνα τα θέματα που οι πολλοί θέλουμε να βελτιωθούν για το ατομικό αλλά και το γενικό καλό.

Σύστησε και διευθύνει το «Δίκτυο», για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν είναι κομματική κίνηση, αντιθέτως μια ουσιαστική προσπάθεια για την παραγωγή πολιτικής που θα τη «ζηλεύουν» τα κόμματα. Με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες συνεργασίες, η Διαμαντοπούλου κι η ομάδα εργασίας που την περιβάλλει μελετούν τους τομείς στους οποίους η Ελλάδα υστερεί.

Οργανώνει ημερίδες, συναντήσεις, δράσεις και καταλήγει σε συμπερασματικές προτάσεις έτοιμες προς υλοποίηση. Η εξέλιξη του «μπλε φακέλου» που μοίρασε το Μαξίμου το 2019, όταν ήταν φρέσκο σε ιδέες και με ζεστό το ενδιαφέρον των υπουργών. Προτού κολλήσει στη… λάσπη του Δημοσίου!

Η Διαμαντοπούλου έχει έτοιμο πρόγραμμα δράσης για μια μελλοντική κυβέρνηση. Αθόρυβη δουλειά, επεξεργασμένες προτάσεις σε συνδυασμό με την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα της ίδιας. Προσόντα τα οποία αποκτούνται με τη σοφία από το πέρασμα του χρόνου και τη συσσώρευση εμπειρίας μιας εξελισσόμενης πολιτικού.

Δεν έμεινε «κολλημένη» σ’ ένα κόμμα η Διαμαντοπούλου. Αναδείχθηκε πολύ νέα μέσω του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, τράβηξε όμως τον δρόμο της. Ακολούθησε τον Σημίτη, ενσωμάτωσε την αντίληψη της προόδου μέσω των Μεταρρυθμίσεων, κράτησε απόσταση από το ΠΑΣΟΚ, ενταγμένη πάντα στο πεδίο της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας, πέρασε την ενδεδειγμένη δοκιμασία με την υποψηφιότητα της για την ηγεσία του ΟΟΣΑ, συζητήθηκε για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη και τώρα σαν έτοιμη από καιρό για το μεγάλο βήμα…

Αρκεί να το αποφασίσει η ίδια. Να με συγχωρέσουν οι υποψήφιοι, αλλά κατά την άποψη μου, θα είναι ό,τι καλύτερο θα ευχόταν το ΠΑΣΟΚ. Η Άννα Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τόσο ΠΑΣΟΚ από τα πολιτικά γεννοφάσκια της στην Κοζάνη, όσο απαιτείται να υπηρετήσει την κοινωνία με τον συνδυασμό της ενσυναίσθησης και της τεχνοκρατικής κατάρτισης.

Προχωρώ παρακάτω. Σε ό,τι καλύτερο θα επιθυμούσαμε για την Ελλάδα, δεδομένου ότι αναζητούμε σοβαρούς ανθρώπους να αναμιχθούν με την πολιτική και δεν βρίσκουμε, γιατί απέχουν…

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Συναγερμός για 19 περιοχές από τους μετεωρολόγους – 112 στην Αττική

Αυγενάκης: Οι 10 καλύτερες αντιδράσεις για τον νταή βουλευτή και την «πλούσια» δράση του

Καιρός: «Καμπανάκι» για κεραυνούς, καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα (video)

Σάττι: H συμφιλίωση με την Έφη Θώδη μετά το «γατοξέρασμα» και η κοινή εμφάνιση στη σκηνή (video)

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

5650405

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

Χωρίς ρεύμα μέσα σε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ