Πορτοσάλτε: Αποκάλυψε γιατί έχασε ο Μπακογιάννης – «Πρώτη φορά μου συμβαίνει…»

Κακούργα οικογενειοκρατία ή κακούργα κοινωνία;

Aris Portosalte

Καθημερινό φαινόμενο είναι η αποδόμηση του Κώστα Μπακογιάννη από το κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την συντριβή του στις δημοτικές εκλογές. Βορίδης, Άδωνις, Πέτσας όλοι έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τον αποτυχημένο Μπακογιάννη και σήμερα την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο Πορτοσάλτε.

Μάλιστα ο  Άρης Πορτοσάλτε δεν είναι ότι εξέφρασε την δική του εκτίμηση – κορόιδο είναι;- αλλά επικαλέστηκε τους δυσαρεστημένους δεξιούς τονίζοντας πως λαμβάνει επιστολές από «δεξιούς» που του αποκαλύπτουν πως δεν ψήφισαν Μπακογιάννη γιατί δεν θέλουν «πρίγκιπες» και «οικογενειοκρατία».

Συγκεκριμένα σχολιάζονται την την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη ο δημοσιογράφος ανέφερε πως έχει πάρει δεκάδες επιστολές από ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας της Α΄ Αθηνών οι οποίοι του εξηγούν γιατί δεν ψήφισαν Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου για το ποιο είναι το συμπέρασμα ο Πορτοσάλτε απάντησε:

«Υπάρχει παράθεση δεδομένων. Ας φύγω από το Μεγάλος Περίπατος, Βασιλίσσης Όλγας κτλ. Μου λένε γιατί δεν ψήφισαν Μπακογιάννη… Διότι πληρώνει την αμαρτία της οικογενειοκρατίας. ”Δεν θέλω την Ντόρα, δεν θέλω πρίγκιπες κτλ΄”. Αυτά όλα προέρχονται από τον βαθμό συμπαθείας ή αντιπαθείας».

Στη συνέχεια ο Άρης Πορτοσάλτε στάθηκε και στη νίκη Δούκα υπογραμμίζοντας: «Τον Χάρη Δούκα δεν τον ήξεραν ούτε τον ψήφισαν ως ΠΑΣΟΚ. Τον ψήφισαν ως Δούκα. Τον βρήκαν στο debate και δεν τον φοβήθηκαν. Σου λέει, είναι η εναλλακτική μας για να στείλουμε το μήνυμα.

«Καταλήγουμε στο εξής: καθημερινότητα, νούμερο ένα. Περίμενε η κοινωνία από τον Μπακογιάννη να κάνει πράγματα που ενδεχομένως δεν μπορεί να κάνει μόνος του», συμπλήρωσε στο τέλος ο Άρης Πορτοσάλτε.