Πορτοκαλί συναγερμός για τις φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε κεντρική και νότια Ελλάδα

Η πρώτη πολύ δύσκολη μέρα της αντιπυρικής περιόδου θα είναι η Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων και τις ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής.

5616897 1

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου (02/07) η ηγεσία της Πυροσβεστικής, καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Κυριακή (03/07) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές, μετά από έκτακτη σύσκεψη, τονίζοντας ότι το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, την Κυριακή θα είναι η πρώτη πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου και θα είναι αυξημένες οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Παράλληλα, τόνισε πως στις περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας απαγορεύεται η είσοδος σε δρυμούς και δάση, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να καλέσουν αμέσως το 199 ή το 112 εάν αντιληφθούν καπνό ή φλόγα.

«Είμαστε πλέον στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και είναι απαραίτητο όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Αποφεύγουμε τις θερμές εργασίες στην ύπαιθρο και σε καμία περίπτωση δεν ανάβουμε φωτιά», σημείωσε.

Πορτοκαλί συναγερμός

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  •     Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  •     Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  •     Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  •     Περιφέρεια Πελοποννήσου
  •     Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…