Newsroom

Newsroom

Πορτογαλία: Τελευταίο αντίο στον "Μαύρο Πάνθηρα"

Δεκάδες χιλιάδες πορτογάλοι λένε  το ύστατο αντίο στον θρύλο του ποδοσφαίρου τον Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα. Το πλήθος χειροκροτούσε και…

eoysebio

Δεκάδες χιλιάδες πορτογάλοι λένε  το ύστατο αντίο στον θρύλο του ποδοσφαίρου τον Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα.

Το πλήθος χειροκροτούσε και τραγουδούσε κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου του θριάμβου που έκανε ο «Μαύρος Πάνθηρας» στο γήπεδο Ντα Λουζ της Λισαβόνα, όπου έλαμψε ποδοσφαιρικά, πριν το φέρετρο οδηγηθεί για την ταφή στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

Την ώρα που το φέρετρο περιφερόταν μέσα στο στάδιο το πλήθος παραληρούσε.

Στον απόηχο η νεκρική πομπή θα περάσει μέσα από τους δρόμους της Λισαβόνας πριν φτάσει στο δημαρχείο, όπου έχει προγραμματιστεί μια ακόμη σεμνή επιμνημόσυνη τελετή.

Στην Πορτογαλία έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος και οι  σημαίες στην πορτογαλική πρωτεύουσα  κυματίζουν μεσίστιες.

 «Η Πορτογαλία έχει χάσει ένα από τα πιο αγαπημένα της παιδιά τον Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα. Η χώρα θρηνεί το θάνατό του» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, συνοψίζοντας τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού. «Ο καθένας θυμάται την ημέρα που έφυγε από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια, να κλαίει για την Πορτογαλία. Τα δάκρυα του Εουσέμπιο είναι τώρα δικά μας», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Πορτογαλίας .

Η κηδεία αναμένεται να μοιάζει πολύ με την τελετή αποχαιρετισμού το 1999, μιας άλλης μεγάλης προσωπικότητας της Πορτογαλίας της Αμέλια Ροντρίγκεζ της αποκαλούμενης «βασίλισσας των Φάντο».

Επιπλέον, πολλές φωνές υποστηρίζουν ήδη ότι ο Εουσέμπιο πρέπει να τοποθετηθεί στο Εθνικό Πάνθεον εξ αρχής και όχι όπως συνέβη με τη βασίλισσα τωνβ Φάντο που της έγινε αυτή η τιμή δύο χρόνια μετά το θάνατό της. Η επιμνημόσυνη δέη ση θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 1600 GMT σε εκκλησία κοντά στο γήπεδο Ντα Λουζ.

Η καρδιά του 71χρονου σταμάτησε να κτυπά λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Πορτογαλίας). Εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο ο Εουσέμπιο είχε εισαχθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την υγεία του.