Πορτογαλία: Η υπουργός Εσωτερικών παραιτήθηκε μετά τις φονικές πυρκαγιές

Η υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Κονστάντσα Ουρμπάνου ντε Σόουζα παραιτήθηκε από την θέση της μετά τον θάνατο περισσότερων από εκατό ανθρώπων στις δύο χειρότερες φυσικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

59e71e881dc5247b7b8b458b

Στην επιστολή παραίτησής της η υπουργός τονίζει ότι μετά τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών «έκρινα ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικές και προσωπικές συνθήκες που θα μου επέτρεπαν να παραμείνω στη θέση μου».

Σύμφωνα με τον χθεσινοβραδινό απολογισμό, 45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην βόρεια και την κεντρική Πορτογαλία και τη γειτονική ισπανική Γαλικία.

Τέσσερις μήνες μετά την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της χώρας, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 64 ανθρώπους, ο συντηρητικός πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα έκρινε ότι στη σοσιαλιστική κυβέρνηση αναλογούν όλες οι ευθύνες για τις «συνέπειες της τραγωδίας» και πρόσθεσε πως «αυτοί οι εκατό και πλέον νεκροί δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό του» αποτελώντας «τεράστιο βάρος στη συνείδησή και στη θητεία» του.

Η ισπανική κυβέρνηση έκανε λόγο για σχέδιο εμπρηστών, ενώ στην Πορτογαλία, η πρώην υπουργός Εσωτερικών Κονστάντσα Ουρμπάνου ντε Σόουζα κατήγγειλε την εγκληματική αμέλεια κατοίκων που έκαιγαν ξερόχορτα παρά την ξηρασία.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό