Πορτοσάλτε και… – Ο “έγκριτος” δημοσιογράφος λέει ότι δεν υπάρχει φτώχεια, είναι προπαγάνδα! (video)

Η δημοσιογραφική φιγούρα αλλά και ο ρόλος του Άρη Πορτοσάλτε είναι γνωστά τοις πάσι. Αυτήν τη φορά όμως, φαίνεται πως ξεπέρασε εαυτόν.

Η δημοσιογραφική φιγούρα αλλά και ο ρόλος του Άρη Πορτοσάλτε είναι γνωστά τοις πάσι. Αυτήν τη φορά όμως, φαίνεται πως ξεπέρασε εαυτόν.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ ακολουθώντας έναν εξαιρετικής διανόησης συλλογισμό, δήλωσε πως η Ελλάδα διαθέτει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα με βάση το ΑΕΠ σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Συνεπώς, με βάση το συλλογισμό του, αφού αυτό το νούμερο είναι υψηλό, δεν υπάρχει φτώχεια στην Ελλάδα. Όποιος λοιπόν κάνει λόγο για φτώχεια κάνει…προπαγάνδα!

«Η Ελλάδα είναι στην 25η θέση του κατά κεφαλήν εισοδήματος παγκοσμίως. Όσοι θέλουν να παρουσιάζουν εικόνες φτώχειας…Ok..καλή η προσπάθεια της προπαγάνδας…», είπε χαρακτηριστικά ο «αναλυτής».

Ας ενημερώσουμε τον κ. Πορτοσάλτε ότι σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΔΝΤ ( World economic Outlook – Απρίλιος 2015), η Ελλάδα βρίσκεται στη 38η θέση του κατά κεφαλήν Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος(ονομαστικό) με 21.653,081$. Στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με όρους αγοραστικής δύναμης, βρίσκεται στην 44η θέση (25.858,773$).

Σύμφωνα πάλι με την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank 2014),  η χώρα μας βρίσκεται στην 37η θέση στο Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα (22.690$) ενώ στο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα με όρους αγοραστικής δύναμης, η Ελλάδα κατέχει την 38η θέση με 25.630$.

Επιπλέον, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, το 2013 το ποσοστό του πληθυσμού που βρέθηκε στα όρια της φτώχειας στην Ελλάδα ανήλθε στο 35.7% σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 7,6% σε σύγκρισή με το αντίστοιχο του 2008 (28.1%).

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ίδια έκθεση, η σοβαρή στέρηση βασικών αγαθών αυξήθηκε στην χώρα μας από το 11,2% το 2008, στο 20,3% το 2013.

Ποια είναι τα «πραγματικά στοιχεία» που επικαλείται ο κ. Πορτοσάλτε λοιπόν; Φαίνεται πως εκεί που κυκλοφορεί ο κ. Πορτοσάλτε δεν υπάρχουν «εικόνες φτώχειας».

Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάρτιο, ο Πορτοσάλτε είχε αναφερθεί σε στημένα ρεπορτάζ επ’ αμοιβή των ξένων μέσων. Όπως είπε, τα εν λόγω ρεπορτάζ παρουσίαζαν μια ψευδή εικόνα της Ελλάδας. Σιγά μην υπάρχουν 300.000 οικογένειες χωρίς ρεύμα, είχε αναφωνήσει τότε.

«Υπάρχουν οικογένειες οι οποίες είναι πρόθυμες να βγουν στην τηλεόραση, βγαίνουν σε όλα τα διεθνή δίκτυα τα τελευταία δύο χρόνια, βγαίνουν επ’ αμοιβή. Αυτό είναι κομμάτι της προπαγάνδας, αμείβονται από τους εξειδικευμένους οδηγούς συνεργείων και δημοσιογράφους», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ντροπή λοιπόν, σε όσους παίρνουν χρήματα και λένε ψέματα ότι δεν έχουν ρεύμα και φαγητό. Τα στατιστικά του Άρη Πορτοσάλτε δείχνουν μια πλούσια χώρα. Δεν υπάρχουν φτωχοί πουθενά.

 

 

 

Οι εικόνες που είναι άγνωστες στο δημοσιογράφο

 

Στιγμές ΣΚΑΪ από twitter…

Απόφαση – βόμβα από τους δικαστές για τους… δικαστές: Επιστρέφουν στα επίπεδα του 2012 οι συντάξεις

Απόφαση – βόμβα από τους δικαστές για τους… δικαστές: Επιστρέφουν στα επίπεδα του 2012 οι συντάξεις

Αναλυτικά η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των δικαστικών.