"Πόρτα" στο κανάλι του Μαρινάκη;

Αρκετά δύσκολο έως ακατόρθωτο φαντάζει το ενδεχόμενο να εκπέμψει πανελλαδικά το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

5857be961dc524644f8b47a0

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι Τυπολογίες. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο ρεπορτάζ, ο αποκλεισμός του Number One από την ελεύθερη τηλεόραση ή η δυνατότητα εκπομπής σήματος σε όλη την Ελλάδα αποφασίζεται σήμερα από το ΕΣΡ.

Οι πιθανότητες να πάρει έγκριση το κανάλι είναι μηδαμινές με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς λένε οι γνωρίζοντες στο ΕΣΡ, καθώς υπάρχουν πιέσεις ήδη από το σύστημα Digea-ΕΙΤΗΣΕΕ να μην λάβει δυνατότητα μετάδοσης το κάναλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξαιτίας της σκληρής σύγκρουσης με το Γιάννη Αλαφούζο.

Έχουμε δει να συμβαίνουν και τα πλέον απίθανα, όπως με την περίπτωση του Γιώργου Καρατζαφέρη και το εθνικής εμβέλειας ΑΡΤ TV (πρώην Τηλεάστυ) Επί κυβέρνησης Σαμαρά και διάχυτης ανεξαρτησίας του ΕΣΡ, αναγνωρίστηκε πως το κανάλι με την τοπική άδεια για την Αττική είχε πανελλαδικό δικαίωμα εκπομπής διότι είχε λάβει μέρος σε διαγωνιστική διαδικασία και η γενική γραμματεία ενημέρωσης την εποχή Ρουσόπουλου είχε συμπεριλάβει το κανάλι σε λίστα παραληπτών ενημερωτικών δελτίων ως κανάλι εθνικής εμβέλειας.

Ή με την περίπτωση του Μακεδονία TV που ενώ είχε άδεια για τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Ε. Βενιζέλου, έλαβε τη δυνατότητα δικτύωσης σε όλη τη χώρα. Αυτά είναι τα παράδοξα και τα απίθανα που το ΕΣΡ με τη σημερινή του διοίκηση θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει και να αλλάξει.

Στην περίπτωση που η απόφαση, όπως όλα δείχνουν είναι αρνητική, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να αναμένει την νέα προκήρυξη του ΕΣΡ ως το Πάσχα, ή τη ρύθμιση της κυβέρνησης, για προσωρινό δικαίωμα εκπομπής σε όσους έλαβαν μέρος στη διαδικασία. Με το δεύτερο ενδεχόμενο ίσως προλάβει να εκπέμψει στην επόμενη σεζόν.

Διαφορετικά θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά ενός υπάρχοντος καναλιού και να περιμένει την αδειοδότηση από το ΕΣΡ. Καθοριστικής σημασίας πάντως θα είναι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η καθαρογραφή της οποίας αναμένεται τον Ιανουάριο. Η απόφαση θα πρέπει να προσδιορίζει το status των σταθμών, καθώς από τη στιγμή που δεν ανανεώθηκε η αντισυνταγματική παράταση λειτουργίας των σταθμών, όλοι λειτουργούν στο …κενό.

Ο μόνος τρόπος νόμιμης εκπομπής από τηλεοπτικό δίκτυο για το Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η διασύνδεση με τις πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης που καλύπτουν περίπου 1 εκατ. χρήστες σε όλη τη χώρα.

Στην περίπτωση αυτή, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία το μόνο που χρειάζεται ο σταθμός Number One είναι μια έγκριση από το ΕΣΡ επί του προγράμματος και η μετάδοσή του στη συνέχεια από τη Nova και την Cosmote TV.

Στην περίπτωση αυτή θα έχει μεν προσωρινά περιορισμένο κοινό και διαφήμιση, αλλά θα απευθύνεται σε έναν κόσμο που παρακολουθεί λόγω ποδοσφαίρου τις δραστηριότητες του επιχειρηματία στον αθλητισμό. Υπάρχει μάλιστα και νομικό προηγούμενο του οικονομικού καναλιού GBC, το οποίο εξέπεμπε μέσω Nova, χωρίς επίγειο σήμα.

Ένταση με την Κατερίνα Παπακώστα και την οικογένεια Πλακιά σε κηδεία – Της ζήτησαν να ανάψει κερί στα τρία θύματα των Τεμπών

Κατερίνα Παπακώστα - Τέμπη

Ένταση με την Κατερίνα Παπακώστα και την οικογένεια Πλακιά σε κηδεία – Της ζήτησαν να ανάψει κερί στα τρία θύματα των Τεμπών

Η οικογένεια Πλακιά κατηγορεί την Κατερίνα Παπακώστα για «προκλητική στάση» κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η επίθεση στον σκηνοθέτη του «No Other Land» πριν από τη σύλληψή του από τον ισραηλινό στρατό

No Other Land

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η επίθεση στον σκηνοθέτη του «No Other Land» πριν από τη σύλληψή του από τον ισραηλινό στρατό

Σύμφωνα με πέντε αυτόπτες μάρτυρες, ο Ballal, ένας από τους τέσσερις δημιουργούς του ντοκιμαντέρ «No…

ΗΠΑ: Χαμός με προπονητή μπάσκετ που τράβηξε τα μαλλιά 17χρονης παίκτριάς του στον πάγκο

ηπα

ΗΠΑ: Χαμός με προπονητή μπάσκετ που τράβηξε τα μαλλιά 17χρονης παίκτριάς του στον πάγκο

Ο Αμερικανός τεχνικός ήταν για δεκαετίες προπονητής σε σχολικό επίπεδο στις ΗΠΑ και υποστήριξε ότι…

Χανιά: Άνδρας καταπλακώθηκε από τρακτέρ – Χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής

Χανιά

Χανιά: Άνδρας καταπλακώθηκε από τρακτέρ – Χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής

Ο άνδρας τραυματίστηκε όταν το τρακτέρ που οδηγούσε ανατράπηκε κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών και…

Φοιτητική πορεία μετά τη στρατιωτική παρέλαση – «Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη»

Τέμπη

Φοιτητική πορεία μετά τη στρατιωτική παρέλαση – «Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη»

Οι φοιτητές προετοιμάζουν γενικές συνελεύσεις στις σχολές τους, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 9 Απριλίου,…