Newsroom

Newsroom

Πόρισμα κόλαφος για τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι τρεις από τους επτά αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, έριξαν τις 32 από τις 38 συνολικά σφαίρες προς το αυτοκίνητο των Ρομά.

5407224 2

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα που παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τις 32 από τις 38 σφαίρες τις έριξαν τρεις αστυνομικοί από τους επτά που βρισκόταν στο πεδίο. Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων «για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας». Υπενθυμίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, υπήρξε κακός συντονισμός, ελλιπής εικόνα, έλλειψη εκπαίδευσης στη διαχείριση και όχι μόνο, αλλά και αναφορές για αδυναμία του κέντρου επιχειρήσεων, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Χαρακτηριστικό του χάους που επικράτησε κατά την διάρκεια της καταδίωξης αποτελεί το γεγονός πως από τις 38 σφαίρες που έπεσαν στο περιστατικό, τις 32 τις έριξαν οι 3 αστυνομικοί από τους 7 που βρίσκονταν στο πεδίο. Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται αλλαγές σε εκπαίδευση, συντονισμό δυνάμεων από την άμεση δράση, καθώς και αλλαγές που τώρα υπάρχουν στην άμεση δράση.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.