Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον προϋπολογισμό

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από συνδικάτα και συγκεντρωμένους για το σχέδιο προϋπολογισμού, που συζητείται στη Βουλή, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν προβλέπει τα απαραίτητα για το ΕΣΥ και την προστασία των πολιτών την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. 

5463140

Διαδηλώσεις ενάντια στον προϋπολογισμό για το 2022, που συζητείται στη Βουλή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη χώρα. Στην Αθήνα οι  διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έφτασαν με πορεία στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή, ζητώντας να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης.

«Μέσα στη Βουλή λέμε ένα μεγάλο “όχι” στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Όμως το μεγαλύτερο “όχι” πρέπει να το πει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, δυναμώνοντας τους αγώνες του, τη συμμαχία του, ανατρέποντας τους αρνητικούς συσχετισμούς, ανατρέποντας όλους τους υπηρέτες μιας αδίστακτης εξουσίας» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας που έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση. 

Καλέσματα για συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος είχαν απευθύνει επίσης η ΑΔΕΔΥ, διάφορα συνδικάτα, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και διάφορες συλλογικότητες.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούγονταν κυρίαρχο ήταν το «Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό». 
 

Στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκε κόσμος στο άγαλμα Βενιζέλου, και πορεία ενάντια στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία. Η πορεία διέσχισε την οδό Εγνατία, την πλατεία Αγίας Σοφίας, την Τσιμισκή και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν «αντιλαϊκό» τον προϋπολογισμό, όπως και των προηγούμενων χρόνων, και ζήτησαν, μεταξύ άλλων, αύξηση των πόρων για τη δημόσια υγεία και παιδεία, την κοινωνική πολιτική, τη στήριξη των εισοδημάτων και των λαϊκών αναγκών.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…