Πορεία στις Σκουριές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Πορεία στις Σκουριές διοργανώνουν σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Εξόρυξη χρυσού, με αίτημα να σταματήσει τώρα η καταστροφή στο…

skoyries poreia 5 aprlioy 2015

Πορεία στις Σκουριές διοργανώνουν σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Εξόρυξη χρυσού, με αίτημα να σταματήσει τώρα η καταστροφή στο βουνό Κάκαβος και να απαλλαγούν οι διωκόμενοι.

 «Ένας τόπος καταστρέφεται, 350 συναγωνιστές μας διώκονται. Αυτό το έργο πρέπει να σταματήσει. Αφήστε τον τόπο να ανασάνει» τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε νέα πορεία στον Κάκκαβο.

skouries-poreia-5-041428159568.jpg

Προσυγκεντρώσεις στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά στις 11 το πρωί ενώ θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή και πορεία προς τις Σκουριές. Το κίνημα SOS Χαλκιδική καταγγέλλει ότι η εταιρεία έχει εντατικοποιήσει τον τελευταίο καιρό τις εργασίες της στις Σκουριές, μετατρέποντας το βουνό σε σεληνιακό τοπίο.

«Με δεδομένη την αδυναμία της εταιρείας να απαντήσει ουσιαστικά στις καταγγελίες, στις εκθέσεις επιθεωρητών περιβάλλοντος, στα στοιχεία φοροαποφυγής της μητρικής Eldorado Gold, καταφεύγει στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Το κίνημα επισημαίνει ακόμη ότι η εταιρεία «χρησιμοποιεί τους εργαζομένους της ως προμετωπίδα της επικοινωνιακής της στρατηγικής» υπογραμμίζοντας ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που σε προγραμματισμένη πορεία του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού οι εργαζόμενοι οργανώνουν αντισυγκέντρωση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…