Πορεία στα Προπύλαια εναντίον των φυλακών ύψιστης ασφαλείας

Διαμαρτυρία κατά της δημιουργίας φυλακών ύψιστης ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, από την «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων». Οι συγκεντρωμένοι…

filaki 2

Διαμαρτυρία κατά της δημιουργίας φυλακών ύψιστης ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, από την «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων».

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, με συνθήματα όπως «όχι στο ελληνικό Γκουαντάναμο». Η πορεία ολοκληρώθηκε περίπου στις οκτώ το βράδυ.

Οι διοργανωτές αναφέρουν “ότι με τις υπό σχεδιασμό φυλακές τύπου Γ οι κρατούμενοι «δεν θα έχουν δικαίωμα σε άδεια. Θα εκτίουν ολόκληρη την ποινή τους, χωρίς να υπολογίζεται κανένα ευεργετικό μέτρο για τη μείωσή της. Θα παραμένουν σε αυτήν για τουλάχιστον 10 χρόνια, με δυνατότητα επανεξέτασης και ανανέωσης της κράτησης ανά 2 χρόνια”.

“Οι καταδικασμένοι σε ισόβια με τον λεγόμενο τρομονόμο, συνεχίζουν, δεν θα έχουν δικαίωμα απόλυσης υπό όρους αν δεν συμπληρώσουν τουλάχιστον 20 χρόνια ποινής, δεν θα έχουν δικαίωμα εργασίας, θα υπάρχει σαφής περιορισμός στα επισκεπτήρια και γενικότερα στην επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο”, προσθέτουν.

Υππστηρίζουν επίσης ότι με το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται η έννοια της εκδίκησης στην ποινική διαδικασία, ακυρώνονται στην πράξη νομικά κεκτημένα όπως το τεκμήριο της αθωότητας και τις αρχές της ισότητας και αναλογικότητας στην έκτιση της ποινής και «θεσμοθετείται το βασανιστήριο της απομόνωσης ως τρόπο πειθάρχησης όσων αντιδρούν».

Η πρωτοβουλία ζητεί να αποσυρθεί «το τρομο-νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που οδηγεί σε φυσική και ψυχική εξόντωση τους κρατούμενους».

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…