Πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

NewsRoom 26/09/2018 | 19:35

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας απηύθυναν νωρίτερα κάλεσμα σε «συλλογικότητες, σωματεία και ατομικότητες» για πορεία και περισσότεροι από χίλια άτομα πραγματοποιούν πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδίου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν όταν κάποια άτομα επιχείρησαν να προκαλέσουν ζημιές σε τράπεζα, αλλά τους σταμάτησαν οι συγκεντρωμένοι.

Το κάλεσμα ανέφερε:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, gay οροθετικός ακτιβιστής και drag queen γνωστη ως Zackie Oh. Δολοφονήθηκε στην Ομόνοια από δυο μάτσο τύπους με τη συμβολή της αστυνομίας που ενώ ήταν αναίσθητος στο πάτωμα του έβαλε χειροπέδες και τον χτύπησε. Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας τα media παραποίησαν τα πάντα, δημιούργησαν μια ιστορία που βασίζεται σε αυτά που είπε ο δολοφόνος-ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο οποίο έγινε ο ξυλοδαρμός-δολοφονία. Τα βίντεο δείχνουν ξεκάθαρα τι γίνεται και παρόλα αυτά η δικογραφία δεν αναφέρει τίποτα για ξυλοδαρμό, η ιατροδικαστική εξέταση δεν βρίσκει ξεκάθαρα ποια είναι η αιτία του θανάτου και τα media συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την στοχοποίηση του Ζακ ως πρεζάκι και ληστή. Είμαστε εξοργισμένες. Η μπατσαρία, τα αφεντικά, οι μπάτσοι, οι δικαστές και το κράτος δολοφόνησαν τον Ζακ. Αυτό δεν θα μείνει έτσι. Όλες εμείς, οι πουστάρες, τα τραβέλια, τα πρεζάκια, οι οροθετικοί θα βγαίνουμε κάθε μέρα στο δρόμο μέχρι να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι και να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα. Τα αφεντικά στην Ομόνοια μας θυμίζουν τα αφεντικά στην Μανωλάδα, οι μπάτσοι μας θυμίζουν τον Αλέξη, και ο φασισμός τους τον Παύλο Φύσσα. Ο θάνατος έχει πολλές εκφάνσεις: Πολιτικός. Κοινωνικός. Ταξικός. Οικογενειακός. Καθημερινός. Δημοσιογραφικός. Και αυτός ο θάνατος δεν θα μείνει έτσι. Αν δεν βγούμε τώρα στους δρόμους, πότε θα βγούμε; Καλούμε συλλογικότητες, σωματεία και ατομικότητες σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας την Τετάρτη 26/9 στις 18.00 και στη συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα. Για τον Ζακ.»