Πορεία για την υπεράρσπιση των Εξαρχείων: Επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας Δράση στην πλατεία – Ένταση στα γύρω στενά

Συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων και πορεία στους γύρω δρόμους πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (25/06) με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται κατά του εξευγενισμού (gentrification) της περιοχής.

FWHXr4HXEAI0O y

«Να υπερασπιστούμε τη γειτονιά του κόσμου που χωράει πολλούς κόσμους» ξεκινούσε το κάλεσμα των διοργανωτών της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και αρίθμησε μεγάλο πλήθος από κατοίκους αλλά και θαμώνες της περιοχής.

Μια γειτονιά που μπορούν να συνυπάρχουν με σεβασμό άνθρωποι κάθε φύλου, ηλικίας και καταγωγής. «Όπου η αγωνιστική ιστορία του χθές συναντιέται με τις αγωνίες και τις αντιστάσεις του σήμερα» συμπλήρωναν στο κάλεσμα.

Πιο αναλυτικά τα αιτήματα τους:

«Απέναντι στον εξευγενισμό, τις εξώσεις, την πολιτική απονέκρωση, την κρατική καταστολή. Να αγωνιστούμε για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, της ταξικής αλληλεγγύης, της εξέγερση»

  • ΌΧΙ Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων
  • Καμιά παράδοση του λόφου Στρέφη σε ιδιωτικά συμφέροντα
  • Να παραμείνει το Πολυτεχνείο τόπος συνάντησης και αγώνα
  • Μείωση στις τιμές των ενοικίων/ Καμία έξωση

Η αστυνομία φαίνεται να ενοχλήθηκε από την μαχητική υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων και από την ανταπόκριση του κόσμου στο συγκεκριμένο κάλεσμα και θέλησε από νωρίς να δείξει τις προθέσεις της, καθώς κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης, δύο διμοιρίες της μηχανοκίνητης ομάδας «Δράση» έκαναν συνεχείς διελεύσεις μέσα από τον κόσμο, προκαλώντας τους παρευρισκόμενους.

Λίγο πριν την αρχή της πορείας μάλιστα, αποφάσισαν να επιτεθούν στο συγκεντρωμένο πλήθος με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, με τον κόσμο να αντιδράει και να τους παίρνει…στο κυνήγι, όπως φαίνεται και σε βίντεο που καταγράφηκαν.

Η πορεία κινήθηκε σε αρκετούς δρόμους της περιοχής των Εξαρχείων ενώ κατέληξε και πάλι στην πλατεία.

Μετά το τέλος της πορείας, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών, με τα ΜΑΤ να «πνίγουν» για ακόμη μια φορά την γειτονιά στα δακρυγόνα και τα ασφυξιογόνα.

Ομάδα περίπου 50 ατόμων προκάλεσαν ένταση καίγοντας κάδους στην οδό Τοσίτσα και στα γύρω στενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων επιτέθηκε και στη διμοιρία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στη διμοιρία έξω από το υπ. Πολιτισμού.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής υπάρχει κόσμος εγκλωβισμένος μέσα σε πολυκατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους, ενώ τα ΜΑΤ βρίσκονται από έξω και απειλούν να εισβάλλουν στην πολυκατοικία για να προχωρήσουν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…