Πορεία αντιεμβολιαστών στην Κοζάνη: Ζητούσαν ακόμα και την παραίτηση του Μητροπολίτη (video)

«Αγάπη, υγεία, ελευθερία» - «κουφάλες, έρχονται κρεμάλες»

NewsRoom 23/07/2021 | 13:19

Χθες το βράδυ, μια μικρή ομάδα αντιεμβολιαστών περίπου 300-350 ατόμων, πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους της Κοζάνης ζητώντας την παραίτηση του Μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου γιατί στηρίζει τους εμβολιασμούς.

Η μικρού μεγέθους πορεία σταμάτησε έξω από το ιστορικό επισκοπείο και την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης και τότε οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν «παραιτήσου» για τον μητροπολίτη Παύλο, ο οποίος εδώ και μήνες έχει ταχθεί υπέρ των μέτρων και του εμβολιασμού, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr.

Έπειτα επανέλαβαν για ακόμα μια φορά το «Τη Υπερμάχω» και το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ πιο πριν φώναζαν «Αγάπη, ΥΓΕΙΑ, ελευθερία» και αμέσως μετά… «κουφάλες, έρχονται κρεμάλες», παρότι ο κεντρικός συντονιστής της πορείας δεν έχανε την ευκαιρία να ζητάει να παραμείνουν ενωμένοι και να μην υπάρχει διχασμός των Ελλήνων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι παρότι η κινητοποίηση είχε ως βασική κατεύθυνση το επισκοπείο και την Ιερά Μητρόπολη, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος δε διαμένει στο επισκοπείο, αλλά στο “ιερό κάθισμα”, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Νικόπολη..

Δείτε τα βίντεο από τη χθεσινή κινητοποίηση:

*φωτογραφία