Πορεία αλληλεγγύης στους σύρους πρόσφυγες – Συνεχίζεται η απεργία πείνας

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αναγνώρισης των σύρων μεταναστών, ως προσφύγων, και της ελεύθερης μετακίνησής τους στην ΕΕ,…

diadilosan sumparastekomenoi stous surous prosfuges

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αναγνώρισης των σύρων μεταναστών, ως προσφύγων, και της ελεύθερης μετακίνησής τους στην ΕΕ, κινήσεις πολιτών μαζί με μετανάστες πραγματοποίησαν, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Σύρους που πραγματοποιούν απεργία πείνας για 7η ημέρα, στο Σύνταγμα.

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκαν πρός τα Προπύλαια, απ’ όπου μέσω της οδού Σταδίου επέστρεψαν στο Σύνταγμα για να βρεθούν δίπλα στους απεργούς πείνας. 

Λίγο νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τη μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης, στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, η οποία είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια με προορισμό το νοσοκομείο  «Γιώργος Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας. 

Στη πλατεία Συντάγματος πολίτες συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα για τους πρόσφυγες, ενώ έχει στηθεί χριστουγεννιάτικο δένδρο το οποίο αντί  για στολίδια έχει ευχετήριες κάρτες με μηνύματα  των ίδιων των προσφύγων.

«Θέλω να δω την μαμά μου και τον μπαμπά μου» γράφει ο δεκάχρονος Μπασάμ, ενω ο συνομήλικός  του Ράουαν σημειώνει: «Θέλω να γίνω δικηγόρος και να διεκδικώ τα δικαιώματα των ανθρώπων».

Η συγκέντρωση για τους σύρους πρόσφυγες ολοκληρώθηκε και η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους διεξάγεται κανονικά.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…