Πόπη Τσαπανίδου: «Πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε – Καταλάβαμε τα λάθη μας»

«Θα προσπαθήσουμε με διαφορετικό τρόπο να αλλάξουμε και εμείς και να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που θα φέρει ανάσα στις ζωές του. Το μήνυμα το πήραμε, είμαστε ρεαλιστές»

H εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, προχώρησε σε μια δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA, λίγες εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες για τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Ο στόχος είναι αυτός που βάζει ένα κόμμα που την τελευταία 4ετια ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και την προηγουμένη 4ετια ήταν κυβέρνηση. Ως κόμμα εξουσίας, ο πήχης μπαίνει ψηλά. Πηγαίνουμε με τις προγραμματικές μας θέσεις σε κενές κάλπες, διαφορετικό πεδίο με στόχο να πείσουμε τον κόσμο με το δικό μας πρόγραμμα», είπε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Θα προσπαθήσουμε με διαφορετικό τρόπο να αλλάξουμε και εμείς και να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα που θα φέρει ανάσα στις ζωές του. Το μήνυμα το πήραμε, είμαστε ρεαλιστές, πατάμε στα ποδιά μας, το αποτέλεσμα της κάλπης μας προκάλεσε σοκ, και σε εμάς, και στους προοδευτικούς πολίτες, τους μούδιασε. Είμαστε κόμμα εξουσίας, αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε, έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα»

Αναφορικά με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 21ης Μαΐου η κ. Τσαπανίδου τόνισε: «Δεν μπορούμε να προβλέπουμε τι θα φέρει η κάλπη, ξεκινάμε από μια μηδενική βάση με δεδομένα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, προσπαθούμε εν κινήσει να αλλάξουμε, το μήνυμα το πήραμε. Ο κόσμος μάς έστειλε το μήνυμα, δε μας το ψιθυρίσατε, το ουρλιάξατε και εν κινήσει αλλάζουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό που ζητήσατε, προσπαθούμε να ξεθολώσουμε την κατάσταση».

Για την επιλογή της απλής αναλογικής η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε πως ήταν ένα στρατηγικό λάθος, ωστόσο υπογράμμισε πως η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος αναζητούν τις συνεργασίες.

«Αν το βλέπαμε να συμβαίνει, θα το είχαμε διορθώσει. Κάνεις δεν το είχε καταλάβει. Ήταν ένα στρατηγικό μας λάθος αυτό, θολώσαμε το ίδιο μας το μήνυμα εμείς, δεν το μεταδώσαμε καθαρά και ξάστερα στον κόσμο, αφήσαμε με τις αστοχίες μας να διαστρεβλωθεί το προγραμματικό μας μήνυμα και να παίξει μπάλα ο αντίπαλος να το σερβίρει διαστρεβλωμένα. Φάνηκε στην κάλπη αυτό και μας σόκαρε και μας πόνεσε όλους».

Η Πόπη Τσαπανίδου υπογράμμισε ότι το κόμμα έχει καταλάβει τα λάθη που οδήγησαν στη συντριπτική του ήττα και πλέον με νέα στρατηγική προχωρά για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

«Τα καταλάβαμε όλα τα λάθη, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα αλλάξουμε. Πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε, αυτό κάνουμε, έχουμε ξανασηκωθεί στα πόδια μας δυναμικά, κάνοντας αλλαγές. Είμαστε κοντά στην κοινωνία και αυτό αποδεικνύεται μέσα από το πρόγραμμά μας, και έχουμε και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε σωστά στο επίπεδο της επικοινωνίας μας και είχαμε ήττα. Είναι δικό μας λάθος.

»Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ζητούμε από τους πολίτες και αυτοί να επικοινωνήσουν μαζί μας».

«Το πρόγραμμα που υποστηρίζουμε είναι πολύ σωστά δομημένο και φέρει ανάσα στην καθημερινότητα του κόσμου. Είναι κοστολογημένο από τους ανθρώπους που το στήσανε που είναι ομάδα ειδικών», είπε η Πόπη Τσαπανίδου αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως εξεπλάγη με το γεγονός πως «ένα προοδευτικό κόμμα ανοίγει σαμπάνιες και πανηγυρίζει όταν η ΝΔ φτάνει σε υψηλά ποσοστά», μόνο και μόνο επειδή κατάφερε να αυξήσει ελάχιστα τα ποσοστά του.

Δείτε το βίντεο:

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Κασσελάκης από Καβάλα: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτιαξε ένα καινοτόμο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας το κράτησε όρθιο

Με περιοδεία σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσε τις δημόσιες επισκέψεις και ομιλίες του ο…