Newsroom

Newsroom

"Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι στο θέατρο Βεάκη

Σε ένα χιονισμένο ξενοδοχείο, οι ιδιοκτήτες, ένα νεαρό ζευγάρι και τέσσερις ένοικοι, πιστεύουν πως τους περιμένουν μερικές ημέρες ηρεμίας και…

pontikopagida

Σε ένα χιονισμένο ξενοδοχείο, οι ιδιοκτήτες, ένα νεαρό ζευγάρι και τέσσερις ένοικοι, πιστεύουν πως τους περιμένουν μερικές ημέρες ηρεμίας και ξενοιασιάς. Όμως, κάνουν μεγάλο λάθος. Το χιόνι πέφτει ασταμάτητα και τους εγκλωβίζει. Και ανάμεσά τους βρίσκεται ένας στυγνός δολοφόνος…

Σκοτεινή, μυστηριώδης και τρομακτική, η θρυλική «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, το μακροβιότερο θεατρικό έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο Βεάκη, από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου.

Με αξεπέραστα ρεκόρ

Η «Ποντικοπαγίδα» έχει παιχτεί σε όλο τον κόσμο με τεράστια επιτυχία κι έχει μεταφραστεί σε πενήντα γλώσσες. Στη χώρα μας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1963, ξεκινώντας ως μικρό ραδιοφωνικό έργο το 1947, με τον τίτλο «Τρία τυφλά ποντίκια». Πήρε το σημερινό της όνομα από έναν στίχο του Σαίξπηρ, όταν μετεξελίχθηκε σε κανονικό θεατρικό έργο. Έκανε πρεμιέρα το 1952, στο West End  του Λονδίνου, όπου εξακολουθεί να παίζεται ασταμάτητα εδώ και 60 χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2012, συμπλήρωσε τις 25.000 παραστάσεις. Μέχρι σήμερα, 403 ηθοποιοί και 235 αντικαταστάτες έχουν εμφανιστεί στο έργο. Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Ράβεν μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, υποδυόμενος τον Ταγματάρχη Μετκάλφ για 4.575 παραστάσεις.

Τα 60 χρόνια παραστάσεων γιορτάστηκαν με μια ειδική παράσταση – αφιέρωμα, που άρχισε με την ομιλία του Μάθιου Πρίτσαρντ,  εγγονού της Αγκάθα Κρίστι, στον οποίο η συγγραφέας είχε δωρίσει τα δικαιώματα, και οι ηθοποιοί παραχώρησαν τους ρόλους τους σε οκτώ καταξιωμένους συναδέλφους τους.

Απρόσμενη επιτυχία

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αγκάθα Κρίστι ποτέ δεν περίμενε ότι το έργο θα σημείωνε τέτοια επιτυχία. Στην αυτοβιογραφία της, αναφέρει μία συζήτησή της με έναν έμπιστο φίλο της: «Θα του δώσω 14 εβδομάδες το πολύ» είπε εκείνος, για να πάρει την απάντηση: «Δεν πρόκειται να αντέξει τόσο, 8 εβδομάδες, και αν…». Όταν έσπασε το ρεκόρ του μακροβιότερου έργου στο West End, τον Σεπτέμβριο του 1957, η Κρίστι έλαβε ένα τηλεγράφημα από τον Νόελ Κάουαρντ, που έγραφε: «Όσο και να με πονάει, πρέπει ειλικρινά να σου δώσω συγχαρητήρια».

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Αντώνης Γαλαίος, σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης, σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη, φωτισμοί:  Νίκος Καβουκίδης, μουσική επιμέλεια:  Μανώλης Μανουσάκης. Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννης Αϊβάζης, Κάτια Νικολαΐδου, Λευτέρης Δημητρόπουλος, Θοδωρής Αντωνιάδης. Μαζί τους, η Όλγα Πολίτου, ο Γιώργος Ματαράγκας και ο Πέτρος Ξεκούκης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι