Φ

Φέλιξ

Πονάν ωρέ Ιωάννη Βαπτιστή τα παλικάρια;

Για πρώτη φορά στη ζωή μου, έβαλα τον εαυτό μου στη δοκιμασία να ακούσει την εκπομπή του Ιωάννη Βαπτιστή Πρετεντέρη, για να δω πώς θα χειριστεί το θέμα του εξώδικου που του έστειλε ο Κώστας Βαξεβάνης, ζητώντας να του ζητήσει συγνώμη για όσα ψευδή είπε εναντίον του.

5165620

Για όσους δεν παρακολούθησαν τι συνέβη, ο Ζαν Μπατίστ, στη ραδιοφωνική εκπομπή του στο Θέμα 104,6, είπε πως ο Βαξεβάνης έφαγε τρία εκατομμύρια που διοχετεύτηκαν μέσω Παπά και Καλογρίτσα και τον εμφάνισε σαν μπατίρη που έγινε μπατίρης αφού όμως πρώτα έφαγε και εξαπάτησε. Τα είπε μάλιστα όλα αυτά με το σαρδόνιο γέλιο αυτοϊκανοποίησης, πιστεύοντας ενδεχομένως πως δεν θα ασχοληθεί κανένας μαζί του, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Αλλά έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και ασχολήθηκε ο Βαξεβάνης. Έστειλε εξώδικο στο Πρώτο Θέμα και τον Πρετεντέρη, ζητώντας να πουν την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν είναι όσα υποστήριζε ο Βαξεβάνης αλλά όσα είχε γράψει τον Ιούλιο το ίδιο το Πρώτο Θέμα, το οποίο είχε αποκαλύψει πως τα 3 εκατομμύρια για τα οποία μίλαγε ο Πρετεντέρης, είχαν καταλήξει στην τσέπη του Καλογρίτσα. Άρα δεν μπορούσε να τα φάει ο Βαξεβάνης και να ήθελε ακόμη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Πρώτο Θέμα διαχώρισε τη θέση του, κατέβασε από το site την εκπομπή του Πρετεντέρη και άδειασε τον Ζαν Μπατίστ του Κολωνακίου και των περιχώρων, θυμίζοντας πως η εφημερίδα είχε γράψει για όλα αυτά στα οποία μάλιστα εμμένει. Δηλαδή πως ο Βαξεβάνης δεν είχε σχέση ούτε με εταιρεία του Καλογρίτσα, ούτε με τα εκατομμύρια.

Τι έκανε λοιπόν ο Πρετεντέρης στην εκπομπή του; Όταν ακροατής του θύμισε πως ο δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ Δημήτρης Κανελλόπουλος έγραψε ότι τον άδειασε το Πρώτο Θέμα, ο Πρετεντέρης θέλησε να κάνει αστειάκια και να δηλώνει πως δεν είναι σοβαρός ο Κανελλόπουλος τον οποίο δε γνώριζε μάλιστα. Διότι ο Ζαν Μπατίστ, ξέρει συγκεκριμένο τύπο δημοσιογράφων και δεν τον αδικώ ως προς αυτό. Άλλωστε είναι και ο ίδιος ιδιαίτερο είδος δημοσιογράφου, τον οποίο όπως έχει γραφτεί, ο Ψυχάρης τoν εμφάνιζε ως αρκετά ευκίνητο ώστε να κάνει τις τούμπες που του ζητούσε, όταν τις ζητούσε. Είναι παροιμιώδης η φράση που φέρεται να είπε στον Τσίπρα ο Ψυχάρης «μην ασχολείσαι με τον Πρετεντέρη. Θέλεις να τον φέρω μπροστά σου να κάνει μια τούμπα»; Την προσαρμοστικότητα του Πρετεντέρη, έχει περιγράψει και ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης με πιο τραχύ τρόπο λέγοντας «ο Πρετεντέρης έχει μια απίθανη προσαρμοστικότητα. Προσαρμόζεται ακόμη και μέσα στα σκατά».

Αλλά αφού έκανε τα αστειάκια του για τον Κανελλόπουλο ο Πρετεντέρης, γελώντας γιατί όπως τον πληροφόρησαν ο δημοσιογράφος έχει και φαρμακείο (και καλά έκανε γιατί οι δημοσιογράφοι πρέπει να έχουν κότερο αγορασμένο με offshore μάλιστα, όχι φαρμακείο να βγάζουν μεροκάματο), ψέλλισε και για την ουσία της υπόθεσης. Τι είπε; Πως δεν είναι δικαστής για να δικάσει αν όλα αυτά τα οποία είπε είναι αλήθεια ή ψέματα. Δηλαδή ο Πρετεντέρης, αφού κατηγόρησε κάποιον χωρίς καμιά βάση αλήθειας επικαλέστηκε πως δεν είναι δικαστήριο για να δικάζει ώστε να αποκαταστήσει την αλήθεια. Είναι σαν να πει κάποιος για τον Πρετεντέρη πως τα έπαιρνε χρόνια από διάφορους εκτελώντας εργολαβίες, αλλά όταν ο Πρετεντέρης του κάνει αγωγή αυτός να πει, «μα δεν είμαι δικαστήριο να δικάσω». Αθώος ο κατηγορούμενος διότι δεν είναι δικαστήριο. Είναι ένας απλός συκοφάντης.

Άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου, για μια ολόκληρη ώρα Πρετεντέρη (μαζί με τα τραγούδια) για να γελάσω τελικώς επειδή μου θύμισε το ανέκδοτο με τον Μανούσο και το «πονάν ωρέ τα παλικάρια»; Πονάνε Γιάννη μου; 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…