"Πονά" ο γερμανός πρόεδρος για το παρελθόν της χώρας του, όχι και τόσο για το παρόν

Δύο πράγματα δηλώνει ότι θα κάνει όταν πάει στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γερμανίας. «Θα κάνω μνεία στην ολέθρια γερμανική…

gauk

Δύο πράγματα δηλώνει ότι θα κάνει όταν πάει στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γερμανίας. «Θα κάνω μνεία στην ολέθρια γερμανική ιστορία. Το έκανα και σε άλλες χώρες που επισκέφθηκα και θα δείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί. “Θα πω επίσης ότι μου είναι δύσκολο να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό Δημόσιο όσοι στην Ελλάδα”, τονίζει σε συνέντευξή του στη «Deutsche Welle» ο Γιόακιμ Γκάουκ ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου. Ο πρόεδρος της Γερμανίας, πάντως, υποστήριξε πως δεν κατανοεί το να επιρρίπτει κανείς στην καγκελάριο Μέρκελ την ευθύνη για την εξαθλίωση.

Σε ερώτηση, εξάλλου, για το τί θα πει σε έναν έλληνα νέο που είναι άνεργος εάν ο τελευταίος τον ρωτήσει γιατί θα έπρεπε να ψηφίσει ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ο κ. Γκάουκ απαντά: «Θα τον ρωτήσω εάν πιστεύει ότι εκτός Ευρώπης θα είχε καλύτερες ευκαιρίες κι αυτό εγώ δεν το νομίζω”.

Ο Γιόακιμ Γκάουκ διακρίνει τις πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της Ελλάδας και υπογραμμίζει: «Καλά θα κάνουμε, με την αρωγή μας και της Task Force να συμβάλουμε στον σχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα και να ανταποκρίνεται η δημόσια διοίκηση στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Δεν μπορώ να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα”, συνεχίζει μάλιστα ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας υπενθυμίζει ότι πολλές χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ δεν αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τα υπάρχοντα οικονομικά μέσα, από τα διαρθρωτικά και άλλα ταμεία και κάνει αναφορά στη σημασία της κατάρτισης, υπενθυμίζοντας τα πλεονεκτήματα του γερμανικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…