Newsroom

Newsroom

Πολυτεχνείο: Πάνω από 20.000 διαδηλωτές τίμησαν τη μνήμη της εξέγερσης

Πάνω απο 20.000 οι διαδηλωτές στην Αθήνα - Εκδηλώσεις μνήμης για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

5431381

Πάνω απο 20.000 οι διαδηλωτές στην Αθήνα – Εκδηλώσεις μνήμης για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Με την καθιερωμένη πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις. Πλήθος κόσμου έδωσε βροντερό παρών σε μια Αθήνα «αστακό» με περίπου 6.000 αστυνομικούς στους δρόμους. 

Φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα θύματα του Πολυτεχνείου αποτίουν για τρίτη συνεχόμενη μέρα πλήθος πολιτών και συλλογικοτήτων.

Παρούσα στην πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν η Μάγδα Φύσσα, η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα “48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή”, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συμμετείχαν στην πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα.

Με θύματα της αστυνομικής βίας, του bullying, των γυναικοκτονιών και του φασισμού το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Φώναζαν το σύνθημα «Κουμής,Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.»

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»