Πολυπληθές συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη (εικόνες – video)

Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για την ονομασία της πΓΔΜ και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην πλατεία του Λευκού Πύργου, με τη συμμετοχή αρκετών χιλιάδων πολιτών από κάθε σημείο της χώρας.

5a64c9321dc52430728b457a

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων, με  κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα». Πολίτες από αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και βρακοφόροι από την Κρήτη, ταξίδεψαν με λεωφορεία για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, ενώ την εμφάνιση τους έκαναν και έφιπποι, όπως και απόγονοι των Μακεδονομάχων με τις στολές τους. Οι περισσότεροι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και άλλες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ στις πρώτες σειρές υπήρχαν ιερωμένοι και μοναχές.

 Η εξέδρα των ομιλητών (στην οποία ανέβηκαν και αρκετοί μητροπολίτες όπως ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε πει ότι θα ακολουθήσει την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος), στήθηκε στο πλακόστρωτο της παραλίας, με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Το παρών έδωσαν και αρκετοί πολιτικοί.  Ανάμεσά τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου.

Παρών, ακόμη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματος του Μάριος Γεωργιάδης, Γιάννης Σαρίδης, Αριστείδης Φωκάς.

Επίσης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Οι βουλευτές της ΝΔ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας περπάτησαν μέσα στο πλήθος, ενώ εκείνοι της Ένωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήγαν στον χώρο μπροστά και δίπλα από την εξέδρα.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.00 με χαιρετισμούς από εκπροσώπους ομοσπονδιών και συλλόγων και συνεχίστηκε με ομιλίες μέχρι τις 17.30. Πέρα από τους Θεσσαλονικείς, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν άνθρωποι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας 284 λεωφορεία μετέφεραν κόσμο στην πόλη.

Οι διοργανωτές από τα μικρόφωνα ανέβασαν τον όγκο του συλλαλητηρίου σε 200.000, μέχρι και 300.000 κόσμου. Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας έκανε λόγο για 90.000 πολίτες που βρέθηκαν στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας.

Η ατμόσφαιρα στην πόλη ήταν εμπρηστική.

Επεισόδια ξέσπασαν στο υπό κατάληψη κτίριο του 12ου σχολείου στη Β. Γεωργίου, καθώς και στην Δ. Γούναρη ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και εθνικιστές. Επιπλέον, στις φλόγες παραδόθηκε το νεοκλασικό κτίριο στη Λ. Στρατού, που τελούσε υπό κατάληψη με το όνομα Libertatia μετά από πυρπόληση του από ομάδα ακροδεξιών.

Έντονη η παρουσία της Χρυσής Αυγής ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος. Την ίδια ώρα, η παρουσία ανθρώπων της Χρυσής Αυγής είναι εμφανής σε πολλές γωνιές της πόλης και εντός του συγκεντρωμένου πλήθους.










Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

mpakodimou 4

Συγκλόνισε η Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και ήταν πολύ δύσκολο»

Μάλιστα η Μαρία Μπακοδήμου ανέφερε ότι όταν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ανήλικη