Newsroom

Newsroom

Πολύωρη κατάθεση του Χαλαστάνη στην προανακριτική

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Παρίσι, Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, στην Προανακριτική Επιτροπή…

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Παρίσι, Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ, ο κ. Χαλαστάνης ανέφερε στην Επιτροπή ότι δεν είναι πλέον στη κατοχή του το άτυπο έγγραφο παράδοσης – παραλαβής που αφορούσε το φάκελο που παρέδωσε ο υπάλληλος της πρεσβείας στη συνεργάτιδα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Χρύσα Χατζή, η οποία και το είχε υπογράψει.

Νωρίτερα, ο κ. Χαλαστάνης, φέρετε να δήλωσε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 παρέλαβε ένα διπλωματικό σάκο χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και αμέσως το έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου τον είχε ενημερώσει ότι ανέμενε ένα φάκελο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είπε ο κ. Χαλαστάνης, αφού το παρέλαβε έβαλε την σφραγίδα της πρεσβείας και το απέστειλε στην Ελλάδα με κλητήρα και όλα αυτά έγιναν μέσα σε 5-6 ώρες από τη στιγμή που το παρέλαβε. Σύμφωνα με τον κ. Χαλαστάνη, τον επίμαχο φάκελο παρέλαβε η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών, κυρία Χρύσα Χατζή, η οποία υπέγραψε ένα άτυπο χαρτί για την παραλαβή του. Το χειρόγραφο αυτό παραδόθηκε στον ίδιο, ωστόσο, αγνοείται η τύχη του.

Η κατάθεση του κ. Χαλαστάνη διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες και έτσι η εξέταση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Κ. Μπίκα, μετατέθηκε για την Τετάρτη.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…