Πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στο Crocus City Hall -Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση (Σκληρές εικόνες)

Συναγερμός σήμανε στη Μόσχα αργά το βράδυ της Παρασκευής (22/3) μετά από αναφορές για πυροβολισμούς σε αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Crocus.

Επίθεση ενόπλων με εκρήξεις και πυροβολισμούς σημειώθηκε στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, κοντά στη Μόσχα.

 

Μακελειό στο Crocus City Hall στη Μόσχα (video)

Mάλιστα, νεέες αναφορές μιλούν για πάνω απο 40  νεκρούς μετά την επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall

 

 

 

Οι Ειδικές Ομάδες της Αστυνομίας και του Στρατού έχουν μεταβεί. Την ίδια στιγμή μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε στο Crocus City Hall , μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

Μάλιστα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα social media  καταγράφουν  τα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο, όπου δύο μασκοφόροι με αυτόματα όπλα πυροβολούν το πλήθος, όλοι είναι νεκροί.

Ακυρώνονται όλες οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις στη Μόσχα

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν στη Μόσχα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

“Τερατώδες έγκλημα”

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το “τερατώδες έγκλημα”.

Η πρώτη αντίδραση από τον Λευκό Οίκο για το μακελειό στη Μόσχα

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος εργάζεται για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση.

«Οι σκέψεις μας προφανώς θα είναι με τα θύματα αυτής της τρομερής, τρομερής επίθεσης με πυροβολισμούς», δήλωσε κατά την τακτική προγραμματισμένη ενημέρωση Τύπου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Μόσχα να αποφύγουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις «για τη δική τους ασφάλεια», όπως είπε.

Ζήτησε επίσης από τους εν λόγω Αμερικανούς να παραμείνουν σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για περαιτέρω ενημερώσεις και πληροφορίες.