Newsroom

Newsroom

Πολύχρωμο, αλλά χωρίς… «γαλάζιο» το φετινό Pride

Μεγάλη απούσα η ΝΔ από το φετινό Athens Pride, καθώς δεν φρόντισε να παραστούν στελέχη της στην εκδήλωση υπερηφάνειας και ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

5372646

Μπορεί η σημαία του Pride παγκοσμίως να είναι τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να συμβολίσει την ομορφιά της διαφορετικότητας, όμως φέτος η μαζική παρέλαση συνοδεύτηκε από την απουσία της κυβερνητικής παράταξης σε υψηλό στελεχιακό επίπεδο.

Βεβαίως, η όλο και πιο δεξιά στροφή που παίρνει η κυβέρνηση, ίσως εξηγεί το γεγονός ότι μπήκε φρένο ώστε να μην παραστεί κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος ή βουλευτής της παράταξης, αφού μάλλον κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να «επικοινωνηθεί» στην κομματική βάση την οποία στρέφουν ολοένα και προς την ακροδεξιά. Έτσι λοιπόν εξηγείται και το γεγονός ότι στο Pride προσήλθε επισήμως μόνο η τομεάρχης Ισότητας και Φύλων στο Εκτελεστικό γραφείο, Κατερίνα Καραβιώτη.

Ωστόσο, η τακτική της ΝΔ δεν ακολουθήθηκε από όλα τα κόμματα αφού στο φετινό Pride είχαν έντονη παρουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το MεΡΑ25.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες και παρούσες ήταν η τομεάρχης Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης,  η Ρένα Δούρου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος και η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία.

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ παρόντες ήταν ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος, η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Ζέφη Δημαδάμα, ο Εκπρόσωπος της ΚΟ, Σπύρος Καρανικόλας, ο Παύλος Γερουλάνος. η νεολαία με επικεφαλής τουν Γιώργο Τσούμα, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης και ο Σάββας Γουλόπουλος.