Πολύ αργά, και πολύ λίγη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο

Η ΕΣΗΕΑ, αποφεύγει εξόφθαλμα να ονοματίσει τον «αυτουργό» των κυβερνητικών επιθέσεων κατά της προσωπικότητας και της επαγγελματικής εγκυρότητας των δημοσιογράφων που υπογράφουν άρθρα μη αρεστά προς την κυβέρνηση

esiea

Με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από πίεση πολλών δημοσιογράφων η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε τελικά μια λακωνική ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και υποκλοπών, και τις επιθέσεις της κυβέρνησης κατά των δημοσιογράφων που τα υπογράφουν.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, αποφεύγει να τοποθετηθεί με σαφήνεια, παραπέμποντας στη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, που είχε εκδοθεί με αφορμή την περίπτωση της επίθεσης κατά της δημοσιογράφου του POLITICO, και προέδρου της Ένωσης, Νεκταρίας Σταμούλη, ενώ περιορίζεται στο να εκφράσει την «έντονη ανησυχία» της.

Παράλληλα, στη δεύτερη παράγραφο της σύντομης ανακοίνωσής της, η ΕΣΗΕΑ, αποφεύγει εξόφθαλμα να ονοματίσει τον «αυτουργό» των κυβερνητικών επιθέσεων κατά της προσωπικότητας και της επαγγελματικής εγκυρότητας των δημοσιογράφων που υπογράφουν άρθρα μη αρεστά προς την κυβέρνηση, και ο οποίος δεν είναι άλλος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για… «εκάστοτε κυβερνητικούς παράγοντες» που προσπαθούν να απαξιώσουν δημοσιογράφους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

Η ΕΣΗΕΑ για τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις με αφορμή δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο. Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε ότι αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την κάθε εξουσία. Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, με ανακοίνωση της, τοποθετήθηκε για τα τελευταία γεγονότα.

Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει σταθερά και διαχρονικά ότι η προσπάθεια απαξίωσης δημοσιογράφων από τους εκάστοτε κυβερνητικούς παράγοντες και μάλιστα ακόμα και σε επίσημες δηλώσεις και έγγραφα προς την ΕΕ, αντιβαίνει στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ελευθερίας του Τύπου.

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…