Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι συναυλίες του συνιδρυτή των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές, αφού σχόλια του καλλιτέχνη που επικρίνουν τη Δύση για προμήθεια όπλων στην Ουκρανία προκάλεσαν θύελλα επικρίσεων.

5c604ee3825e6310ea3da502

Ο Γουότερς επρόκειτο να εμφανιστεί στην Κρακοβία τον επόμενο Απρίλιο, αλλά τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μια ανοιχτή επιστολή που έγραψε στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, καλώντας την να ζητήσει από τον σύζυγό της να επιλέξει «μια διαφορετική διαδρομή». Σε συνδυασμό με τα σχόλια που επικρίνουν τη Δύση για προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, προκλήθηκε μια σφοδρή αντίδραση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, «το Live Nation Polska και το Tauron Arena Krakow ακύρωσαν τη συναυλία του Ρότζερ Γουότερς», ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωση στην ιστοσελίδα τους. Δεν διευκρίνισαν τον λόγο της ακύρωσης.

Το Σάββατο, το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων PAP μετέδωσε ότι ένας εκπρόσωπος της Tauron Arena είπε ότι η συναυλία ακυρώθηκε από τον μάνατζερ του Γουότερς, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο.

Σε μια ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Γουότερς είπε ότι δεν αληθεύει ότι ο ίδιος ή ο μάνατζέρ του ακύρωσαν τις συναυλίες και επέκρινε τον δημοτικό σύμβουλο Λούκας Βάντους για το ψήφισμα που προωθεί. «Ο Λούκας Βάντους απείλησε να συγκαλέσει συνεδρίαση για να με κηρύξει το δημοτικό συμβούλιο ανεπιθύμητο πρόσωπο, λόγω των δημόσιων προσπαθειών μου να ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων», έγραψε στο Facebook.

Η Πολωνία συγκαταλέγεται στους πιο ένθερμους συμμάχους του Κιέβου και η δημόσια υποστήριξη για την ουκρανική υπόθεση είναι πολύ υψηλή.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…