«Πολλά έχουν δει τα μάτια τους, μα αυτό τους φέρνει τρόμο…»

Και ήρθε ο «τρισκατάρατος» Βαξεβάνης, για τον οποίο πίστεψαν ότι είχαν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και αναστατώνει πάλι τον ύπνο τους.

Screenshot 6 1 1

Είναι γνωστό το ποίημα του Νίκου Καββαδία “Ένα μαχαίρι” που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος στη συλλογή “Ο Σταυρός του Νότου”. Μας ήρθε στο νου μετά τις νέες αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη και της εφημερίδας Documento σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis. Είχαν ηρεμήσει εκεί στο Μαξίμου με την εξέλιξη της υπόθεσης την οποία είχαν μεθοδικά δρομολογήσει με την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση προανακριτική επιτροπή της Βουλής. 
– Το σκάνδαλο ονομάστηκε “σκευωρία”,
– Ο Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για σωρεία κακουργημάτων, 
– Οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν πλευρές του σκανδάλου, Βαξεβάνης και Παπαδάκου, κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας,
– Η Εισαγγελία Διαφθοράς καταργήθηκε με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, 
– Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη η οποία ερευνούσε το σκάνδαλο Novartis διώκεται για κατάχρηση εξουσίας,
– Οι τελευταίες “εκκρεμότητες” που αφορούσαν στην έρευνα των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου αρχειοθετήθηκαν μετά βαΐων, κλάδων και … “αδιευκρίνιστων” ποσών στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς!!!

Και ήρθε ο “τρισκατάρατος” Βαξεβάνης, για τον οποίο πίστεψαν ότι είχαν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και αναστατώνει πάλι τον ύπνο τους. Με νέα στοιχεία που προέκυψαν από τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα κ. Μανιαδάκη ο ποίος δηλώνει ότι απειλήθηκε από τον τέως υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, πως όταν έρθει η ΝΔ στα πράγματα “θα γα@ήσουμε τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη”!!! Μιλάμε για τέτοια απαξίωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της θεσμικής λειτουργίας του κράτους που τύφλα να ’χει η ναπολιτάνικη μαφία… Και εφ’ όσον η εξουσία, τους αύξησε την αλαζονία και την …βαρβατίλα, επιχειρούν εκτός από μάρτυρες και δικαιοσύνη να γα@ήσουν και ενοχλητικούς δημοσιογράφους που τολμούν να δημοσιεύουν λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, πόθεν έσχες, σπίτια Βολταίρου και απλήρωτα δάνεια πρωθυπουργών, και αποκαλύψεις σκανδάλων. Δημοσιογράφους που αρνούνται να γίνουν τσανακογλύφτες στην αυλή μιας αδίστακτης πολιτικής εξουσίας.

Όμως όσο βαρβάτοι και να δηλώνουν, όσο κι αν κάποιοι πρόθυμοι δικαστές κάνουν τα στραβά μάτια, όσο κι αν έχουν εντρυφήσει σε γκεμπελικές μεθόδους σπίλωσης προσωπικοτήτων, κάποια στιγμή σπάει ο διάβολος το ποδάρι του και βρίσκονται κρεμασμένοι στα μανταλάκια. Και τότε ο θεσμός της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να παραμείνει μουγκός, οι ελεγχόμενοι πολιτικοί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και οι εμπνευστές της περί “σκευωρίας” θεωρίας θα κλιθούν να αναμετρηθούν με το σκάνδαλο Novartis.

Τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού μέσα ενημέρωσης, αποσιωπήθηκαν από τα κυρίαρχα μέσα (τηλεόραση, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο των ολιγαρχών). Δεν είναι κάτι καινούργιο που μας ξενίζει. Δεν τους ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας αλλά η αποχαύνωση των πολιτών τους οποίους θεωρούν κολίγους – καταναλωτές της προπαγάνδας του καθεστώτος. Έχουν “μεταπτυχιακά” στην γκαιμπελικής έμπνευσης προπαγάνδα. Πρώτα επιδίδονται μεθοδικά, συντονισμένα και σε βάθος χρόνου στην απαξίωση (ηθική, πολιτική, οικονομική) εκείνου που θεωρούν εχθρό των πολιτικών τους επιδιώξεων. Καλή ώρα τον Βαξεβάνη. Βάζουν την ανεξάρτητη και ερευνητική δημοσιογραφία στο στόχαστρο με τη συνδρομή καλοταϊσμένων υπαλλήλων του σιναφιού ή ιδεολογικών υπερασπιστών του καθεστώτος οι οποίοι δεν έχουν οποιοδήποτε αναστολή να ψευδολογήσουν αναπαράγοντας non papers και εντολές του προπαγανδιστικού μηχανισμού των υπογείων του Μαξίμου. Επιβάλουν σιωπητήριο ή χυδαιολογούν πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία υποτίθεται ότι δίνει απάντηση στις νέες αποκαλύψεις του Documento. Η ανακοίνωση καταλήγει:

“Άραγε ο κ. Βαξεβάνης θα μας “αποκαλύψει” πόσα από τα 10 εκατομμύρια δολάρια του διωχθέντα από τις αμερικανικές αρχές Ρώσου ολιγάρχη έλαβε ο ίδιος για να στήσει τηλεοπτικό δίκτυο ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα;”

Δεν είναι ηλίθιοι εκεί στη ΝΔ. Ξέρουν ότι το ψέμα δε συνοδεύεται από αποδεικτικά στοιχεία. Αρκεί να αιωρούνται εύπεπτα ερωτηματικά προς “βρώση” αφελών καταναλωτών. Οι άθλιοι μέσα σε τρεις αράδες κατάφεραν να χωρέσουν τόσα ψέματα που θα έκανε και τον ίδιο τον Γκαίμπελς να ντραπεί… Ο στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός από το επίδικο του σκανδάλου Novartis, άρα… μαντζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια!!

Κλείνοντας: Όσο υπάρχουν δημοσιογράφοι που σέβονται και υπηρετούν τη δημοσιογραφία και την αλήθεια, που ΔΕΝ ενσωματώθηκαν στο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς, δεν θα κοιμούνται ήσυχοι οι κομπιναδόροι πολιτικοί, οι καταχραστές της λαϊκής εντολής, οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί, οι γκεμπελίσκοι της κυβερνητικής προπαγάνδας. Η αποκάλυψη της αλήθειας θα τους φέρνει τρόμο..

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…