Πολιτισμός στο διαδίκτυο – Οι καλύτερες προτάσεις για αυτές τις μέρες

Ο οδηγός επιβίωσης της καθημερινότητας όσο μένουμε σπίτι, περιλαμβάνει διαλείμματα με αντίδοτο δωρεάν διαδικτυακές δόσεις ψυχαγωγίας, τέχνης, εκπαίδευσης και ανάγνωσης.

texnh koronoios

Παρότι η φυσική παρουσία στο θέατρο δεν υποκαθίσταται, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας στη δύσκολη συνθήκη ανοίγει το αρχείο του και δίνει τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό, αλλά και σε φοιτητές θεατρολογίας και σπουδαστές σχολών υποκριτικής τέχνης, να παρακολουθήσουν διαδικτυακά στο www.theatroodoukefallinias.gr , σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, έξι παραστάσεις «σταθμούς» από το διεθνές δραματολόγιο και μία από την ελληνική λογοτεχνία. 

Το Εθνικό Θέατρο ξεκίνησε διαδικτυακές προβολές με παραστάσεις που διακόπηκαν από την πανδημία. Κάθε Παρασκευή παρουσιάζει Μακμπέθ του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Από την Κυριακή 5/4 και κάθε Κυριακή στις 21:00 το Hotel Eternite του Γιάννη Καλαβριανού, σε σκηνοθεσία του ίδιου και «Χίλιες και μία ιστορίες» (για παιδιά από 5 ετών) του Μάικ Κέννυ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη, κάθε Σάββατο στις 17:00 και Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι. 

Μέσα από την ηλεκτρονική του διεύθυνση www.n-t.gr , του υπουργείου Πολιτισμού www.culture.gr και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής www.mindigital.gr.

Το Θέατρο Πορεία, poreiatheatre.com, θα συνεχίσει με τέσσερις επιπλέον παραστάσεις από το αρχείο του, που παρουσιάζουν ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον: τη «Φρεναπάτη», τα «Παντρολογήματα», τον «Αμερικάνικο Βούβαλο» και το «The Man Who».Για όσους δεν πρόλαβαν θα επαναπροβάλει το «Ευχαριστημένο», τις «Τρεις αδελφές», και τη «Μεγάλη Χίμαρα» στις 15/4.

Το Μέγαρο Μουσικής έκανε πρεμιέρα του κύκλου διαδικτυακών αναμεταδόσεων «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο» http://www.megaron.gr/menoume-spiti (http://www.megaron.gr/default.asp?pid=395&la=1)

Αντλεί από το ανεξάντλητο αρχείο του την όπερα «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ με πρωταγωνίστρια την Μάρλις Πέτερσεν μια σοπράνο διεθνούς ακτινοβολίας που έχει ταυτιστεί με τη μοιραία ηρωίδα του Μπεργκ. Επιπλέον, στο site του Μεγάρου, προσφέρεται σε όλους η δυνατότητα να παρακολουθήσουν on demand μια σειρά από επιλεγμένες εκδηλώσεις του Megaron Plus που αναμεταδίδονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες, διανοητές και λογοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κινηματογράφος, που επίσης χτυπήθηκε σκληρά από τον κορονοϊό, παραμένει και με κλειστές τις αίθουσες, πιστός φίλος. Η συντροφιά του πολύτιμη είτε μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, είτε μέσα από τις πλατφόρμες streaming, είτε από το ψηφιακό αρχείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση myfestival.gr. Για το πρότζεκτ «Χορείες χώρων», από το ομώνυμο βιβλίο του Ζορζ Περέκ, το Φεστιβάλ ανέθεσε σε έντεκα έλληνες Έλληνες σκηνοθέτες και γύρισαν μια ταινία διάρκειας έως 3 λεπτά μέσα στο σπίτι τους καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο, ανέβηκε την Παρασκευή στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=hLyV-YuEjU8. Το project διευρύνεται με 15 σημαντικούς σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στα σκαριά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει επίσης το πρότζεκτ «Γυρίζουμε Σπίτι» (για παιδιά 6-13 ετών) και «Γράφουμε Σπίτι» (για εφήβους 14-18 ετών), προσκαλώντας τα παιδιά και εφήβους που μένουν σπίτι να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό δημιουργώντας τη δική τους κινηματογραφική αφήγηση και κερδίζοντας υπέροχα κινηματογραφικά δώρα.

Πηγή: ΑΠΕ (Νατάσα Δομνάκη)

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο