«Μητσοτάκης ο ηγέτης», μόνο ως σύντομο ανέκδοτο

Τι σόι πολιτικός ηγέτης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ικανοποιεί τα standards της πολιτικής επιστήμης για να χαρακτηριστεί ως καλός και χρήσιμος ηγέτης για τον λαό και τη χώρα;    

5146335

Η πολιτική επιστήμη έχει καταλήξει σε κάποια χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να έχει κάποιος πολιτικός ώστε να θεωρείται ως «ηγέτης» χρήσιμος για τον λαό του.

Απαιτούνται προς τούτο κάποιες ικανότητες: Ευστροφία, ικανότητα σχεδιασμού και εκτέλεσης, όραμα, ευθύς και καθαρός πολιτικός λόγος, πειθώ, καθοδήγηση και έλεγχος των συνεργατών του, αρμονία λόγων και έργων, ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια, σκληρή δουλειά, αυτοπεποίθηση και γνώση της πραγματικότητας.… και, θα προσθέταμε, να μπορεί τουλάχιστον να ξεχωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα.

 Τι σόι πολιτικός ηγέτης είναι ο Κυριάκος; Ικανοποιεί τα standards της πολιτικής επιστήμης για να χαρακτηριστεί ως καλός και χρήσιμος ηγέτης για τον λαό και τη χώρα;      

– Έχει την ικανότητα να σχεδιάσει κυβερνητική πολιτική; Αν ναι, πού οφείλεται το μπάχαλο με την έξαρση της πανδημίας; Κατάρρευση της οικονομίας και της εργασίας, τουρισμός ανεξέλεγκτος, αθωράκιστη δημόσια υγεία, μάσκες “αερόστατα”, έλλειψη αιθουσών με 25 μαθητές στις σχολικές τάξεις , χωρίς δασκάλους και καθαρίστριες, μέσα μαζικής μεταφοράς εστίες σαρδελοποίησης των εργαζομένων και μετάδοσης του κορονοϊού, κ.ά.  

– Έχει καθαρό λόγο και πειθώ ως πρωθυπουργός; Ποιόν πείθει με τα απανωτά διαγγέλματα περί ατομικής ευθύνης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων; Όταν η “κυβερνητική ευθύνη” είναι άγνωστη λέξη σ’ έναν αγαπησιάρικο, ηθικοπλαστικό, κενό λόγο που του ετοιμάζουν και που θυμίζει εκκλησιαστικό κήρυγμα ιερέως στην “παραβολή του ασώτου”;

– Έχει μήπως στοιχειώδη ευστροφία και αυτοπεποίθηση; Αυτό καταλάβατε από τις απαντήσεις που έδωσε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ σε ερωτήσεις που του είχαν δοθεί από πριν προκειμένου να του προετοιμάσουν τις απαντήσεις; Δε φάνηκε η “γύμνια” του όταν αιφνιδιάστηκε από κάποιες ερωτήσεις και μπέρδεψε τα “σώβρακα με τις γραβάτες”, μιλώντας για “συμφωνίες” που “δεν ήταν συμφωνίες” αλλά ήταν “γραπτή αποτύπωση όσων συμφωνήθηκαν”;  

– Μήπως έχει τον έλεγχο της κυβέρνησης και των συνεργατών του; Όταν ακόμα και “δεξιάς κοπής” μέσα ενημέρωσης μιλούν για αποτυχημένους υπουργούς (επενδύσεων, εργασίας, παιδείας, τουρισμού, πολιτισμού, μεταφορών, κ.ά) και ο ίδιος προβαίνει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό παρωδία; Δέσμιος εσωκομματικών ισορροπιών και… Σαμαρικών (;) απειλών, αφήνει μιαν ανερμάτιστη κυβέρνηση να σέρνεται. Μπορούμε να μιλάμε για ηγέτη με στοιχειώδεις ικανότητες όταν με δική του ευθύνη αφήνει την πορεία της χώρας στα χέρια αποτυχημένων υπουργών;

– Είναι ειλικρινής, ευθύς και ανιδιοτελής; Εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι, αν μιλήσουμε για το “Μακεδονικό” και την “μαυραγορίτικη” ψηφοθηρία σε βάρος αφελών….

– Εργάζεται σκληρά; “ Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη”, που λέει ο λαός! Είναι ο πρωθυπουργός των διακοπών, σε θάλασσες και σε βουνά, πρωταθλητής, ίσως, σε διάρκεια “ξεκούρασης” πανευρωπαϊκά. Ιδίως μετά τα “εξοντωτικά” διαγγέλματα περί ατομικής ευθύνης των …. άλλων!

– Από αρμονία λόγων και έργων, μήπως: Οι “πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές” έγιναν υποαπασχόληση, απολύσεις, ανεργία, υποκατώτατος μισθός. Η “διαφάνεια και αξιοκρατία” έγινε “δουλίτσες” στις προμήθειες για τους ημετέρους και “τακτοποίηση” των δικών τους “παιδιών” με πτυχία μαϊμούδες ….  

– Μπορεί να “χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα”, που λέει ο λόγος; Αν μπορούσε δε θα χρειαζόταν εκατοντάδες συμβούλων και μετακλητών παρατρεχάμενων και δημοσιογράφων της διαπλοκής να τον “κατασκευάσουν” ως εικόνα Μωυσή, Τσώρτσιλ ή Ελ Σίντ. Ο ικανός ηγέτης ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας δεν έχει ανάγκη από οσφυοκάμπτες και ταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να του κρατούν τον καθρέφτη της “κακιάς μάγισσας” ώστε να καθρεφτίζεται ως ο πιο ωραίος και επιτυχημένος!!!

Στο δια ταύτα:

Κατά τη γνώμη μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μια πολιτική καρικατούρα. Είναι η νεοφιλελεύθερη υπάκουη πολιτική μαριονέτα των αφεντικών. Είναι ο “μπροστινός” της παρασιτικής ολιγαρχίας του πλούτου, ο “αυτοφοράκιας” της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής των βαρόνων της μεγαλοαστικής τάξης. Αυτός, “δειλός, μοιραίος κι άβουλος αντάμα” τον οποίο επέλεξαν ως έσχατη και αναλώσιμη λύση, προκειμένου να ασκήσουν ανεμπόδιστα την προσοδοφόρα “τέχνη της τρωκτικής” των δημόσιων ταμείων και της δημόσιας περιουσίας. Αυτός, που ξεπληρώνει “γραμμάτια” και κλίνει ευλαβικά το γόνυ στους καναλάρχες και εκδότες – επιχειρηματίες ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υπερ-πενταετή “θωπεία” που απλόχερα του πρόσφεραν (οι γνωστοί νταβατζήδες όπως τους χαρακτήρισε προηγούμενος “ομόσταυλός” του πρωθυπουργός)!!! Αυτός, ο “εκτροφέας” …. καμένων “βούρλων”.

Αυτός, ανίκανος και γι’ αυτό επικίνδυνος για τη χώρα αν αφεθεί η τύχη της στις “καλές προθέσεις” και τα συμφέροντα των “συμμάχων” στη γεωπολιτική σκακιέρα, εν όψει των διερευνητικών με τους Τούρκους….

 Άρα, και να μας συμπαθεί αν τον κακοκαρδίσαμε, αλλά: «Μητσοτάκης ο ηγέτης», μόνο ως σύντομο ανέκδοτο!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…