Πολιτικοί Τρωγλοδύτες

Ο Ισπανικός λαός έζησε τις πολιτικές του δικού του «Σαμαρά/Βενιζέλου» (Ραχόι) και τώρα έδωσε στο Λαϊκό Κόμμα 66 έδρες, από τις 137 που είχε στις εκλογές του 2016

artwork trogl

Ο Ισπανικός λαός έζησε τις πολιτικές του δικού του «Σαμαρά/Βενιζέλου» (Ραχόι) και τώρα έδωσε στο Λαϊκό Κόμμα 66 έδρες, από τις 137 που είχε στις εκλογές του 2016. Ο Ισπανός «Σαμαράς/Βενιζέλος» ήδη από το 2011 είχε δείξει τα «δόντια» του στην ισπανική κοινωνία. Η κυβέρνηση του Ραχόι είχε στόχο την απότομη μείωση των δημοσίων δαπανών, την αύξηση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και του φόρου ακίνητης περιουσίας (ισπανικός ΕΝΦΙΑ), παρόλο που ο Ραχόι προεκλογικά είχε υποσχεθεί να σκίσει τα ισπανικά μνημόνια. Και εκεί άρχισαν να πετούν τον κόσμο έξω από τα σπίτια του με τη βία. Επιπλέον θέλησε να μεταρρυθμίσει (απορρυθμίσει) τις εργασιακές σχέσεις και την αγορά εργασίας. Ο κόσμος διαδήλωσε ενάντια στις μεταρρυθμίσεις (απορρυθμίσεις) και ο Ραχόι έστειλε την αστυνομία. Αποτέλεσμα των εντολών του Ισπανού πρωθυπουργού… 64 άτομα στο νοσοκομείο.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Έχει κι άλλα. Ο Ισπανός δεξιός πρωθυπουργός μείωσε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωσε τον κατώτερο μισθό και ξανά αύξηση φόρων και ξανά ξύλο και ξανά ισπανικά ΜΑΤ. Οι πολιτικές προσαρμογής είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και η ανεργία έφτασε στο ιστορικό ρεκόρ 25.5% (η ανεργία των νέων έφτασε στο 57%). Την άνοιξη του 2012 η ​​κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσθετη περικοπή δαπανών για την παιδεία και την υγεία ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των πολιτών, που ξανά βγήκαν στους δρόμους και ξανά ξύλο και ξανά ΜΑΤ.

Στην υγεία ο Ισπανός Λοβέρδος/Σαλμάς/Γεωργιάδης/Βορίδης επέβαλε στον κόσμο να πληρώνει τα φάρμακα που αγόραζε, επιβαρύνοντας επιπλέον με 10% την τιμή του φαρμάκου. Και ξανά ΜΑΤ και ξανά ξύλο στους δρόμους. Το καλοκαίρι του 2012 ο Ισπανός Στουρνάρας ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό την αίτηση για Ευρωπαϊκή διάσωση, καθώς οι πολιτικές προσαρμογής και οι δήθεν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Ραχόι απέτυχαν να σταματήσουν την κλιμάκωση της κρίσης. Σε αυτό το σημείο αρχίζει ένας άλλος Γολγοθάς για τον ισπανικό λαό, που του ισοπέδωσαν τη ζωή και ξενιτεύτηκε ο κόσμος στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για να επιβιώσει.

Και όσο η ισπανική ΝΔ ρήμαζε την κοινωνία στο όνομα της οικονομικής ανάκαμψης, το Γενάρη του 2013 η εφημερίδα El País δημοσίευσε έγγραφα, που ενέπλεκαν τον Αντώνη τον Ισπανό σε σκάνδαλο διαφθοράς. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ραχόι και άλλα στελέχη του Λαϊκού κόμματος έλαβαν μια σειρά πληρωμών σε ένα λογαριασμό από παράνομη χρηματοδότηση, ανάμεσα στα έτη 1990 και 2008. Με άλλα λόγια, το κόμμα του Ραχόι έκανε στην Ισπανία όλα όσα κατηγορούν στην Ελλάδα τον Σημίτη, τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαντωνίου, τον Παπακωνσταντίνου, τον Στουρνάρα, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο, τον Αβραμόπουλο, την Μπακογιάννη, τον Α. Γεωργιάδη, τον Λυκουρέντζο, τον Σαλμά, τον Βορίδη κλπ.

Και ο δικαστής μοίρασε 351 χρόνια φυλάκισης στους 29 από τους 37 εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Ισπανικής ΝΔ. Όσο και να έχει ανακάμψει η οικονομία με τον σοσιαλιστή Σάντσεθ, (που δήλωσε την αριστερή πορεία του κόμματός του, σε αντίθεση με τη Φώφη που είναι ζηλωτής του Κυριάκου) ο κόσμος της Ισπανίας δεν ξέχασε. Εδώ που τα λέμε οι 66 έδρες… και πολλές τους είναι (ίσως αυτό να είναι και το maximum που μπορεί να κάνει ο ισπανικός ΔΟΜ, το ισπανικό ΣΚΑΙ/Καθημερινή και το Ισπανικό Πρώτο Θέμα). Όσο και να προώθησαν τον λιμοκοντόρο Ισπανό Κυριάκο/Μπακογιάννη, πήγαν για γκανιάν και τους βγήκε ψωφομούλαρο, αφού και αυτοί υποστήριζαν τον ακροδεξιό Βέμπερ. Το Λαϊκό Κόμμα, όπως και η αδερφή του η νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, αντί να ζητήσουν συγνώμη και να πάνε παρακάτω, το γύρισαν στην ακροδεξιά. Είναι ακριβώς όπως το είπε ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος: «Αν ο ψηφοφόρος θέλει να πάει στα άκρα ψηφίζει το original κι όχι το imitation». Γι’ αυτό και το εθνικιστικό Vox μπήκε στην ισπανική Βουλή κερδίζοντας 24 έδρες.

Όπως στην Ισπανία έτσι και στην Ελλάδα οι προοδευτικοί άνθρωποι, χωρίς να ξεχάσουν το κακό που έπαθαν, επιθυμούν να βλέπουν τη ζωή τους στο μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν καταστράφηκαν από τους ψηφοφόρους τους αλλά από την ανικανότητα των στελεχών τους, από τους προέδρους/αντιπροέδρους μέχρι τους γραμματείς και φαρισαίους τους. Τόσο ο τρόπος που χειρίστηκαν την κρίση, όσο και το γεγονός ότι τα ίδια τα στελέχη πλούτιζαν σε βάρος του λαού με τις μίζες, τα σκάνδαλα, τη Siemens, τη NOVARTIS, το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλα όσα σιγά σιγά θα βγαίνουν στη φόρα, θα επηρεάσουν τις εκλογές.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Σύριζα κατάφερε να εμπνεύσει τους προοδευτικούς ανθρώπους, την πλειοψηφία του κόσμου, που ένιωσε στο πετσί του την αδικία και τον εξευτελισμό από τον Έλληνα Σαμαρά και τον Έλληνα Βενιζέλο. Και επειδή είναι θέμα οπτικής, η οποία θα δικαιολογούσε την ψήφο κάθε ανθρώπου ατομικά, οι προοδευτικοί, κεντρώοι, κεντροαριστεροί, αριστεροί πολίτες θα ψηφίσουν Σύριζα, ενώ οι σοβαροί συντηρητικοί πολίτες θα ψηφίσουν Τσίπρα. Εκτός και αν προκύψει κάποιο άλλο σοβαρό άτομο, που θα ενσαρκώνει τις πεποιθήσεις του μέσου συντηρητικού ψηφοφόρου και όχι του ακραίου και του ακροδεξιού. Προς το παρόν βλέπουμε ότι ακόμη και ο κ. Μίχαλος στηρίζει τη Ρένα Δούρου αλλά και πολλοί παραδοσιακά συντηρητικοί πολίτες βλέπουν σαν μόνη λύση τον Τσίπρα και όχι τον κάτω του μετρίου Κυριάκο.

Άραγε, υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να εμπιστεύεται και να εμπνέεται από τον Κυριάκο (ή τον Έλληνα Κασάδο); Εδώ ούτε το αφεντικό του δεν τον εμπιστεύεται πια. Τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα η ρητορική περί πόλωσης προϋποθέτει ισάξιους και ισοδύναμους αντιπάλους, πράγμα το οποίο ουσιαστικά δεν υπήρχε στην Ισπανία και δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η πρόοδος της κοινωνίας θα αφήσει πολλούς πίσω στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις τους και όταν έρθει η πανωλεθρία τους θα βγάλουν τους δήθεν ειδικούς να μελετούν και να αναλύουν το λόγο της αποτυχίας.

Από εδώ και εμπρός επιτυχίες θα έχει μόνο ο λαός και όσοι συμπαραταχθούν ουσιαστικά με αυτόν. Οι υπόλοιποι απλά θα είναι οι καθυστερημένοι και οπισθοδρομικοί, οι άνθρωποι των σπηλαίων, οι οποίοι δεν είχαν ούτε τις γνώσεις ούτε τη διαίσθηση να αντιληφθούν την πορεία του λαού. Θα είναι πάντα πολιτικοί τρωγλοδύτες, που μπαινοβγαίνουν στα λαγούμια τους και ψάχνουν την κατάλληλη ευκαιρία να απομυζούν το δημόσιο πλούτο και τον κόπο το λαού. Όπως ο Ισπανικός λαός, με τις όποιες παραφωνίες (βλ. το εθνικιστικό Vox), έδειξε ότι δεν αντέχει τον πρωτογονισμό της δεξιάς έτσι και ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το δρόμο της προόδου αντί της οπισθοδρόμησης. Και τότε όλοι οι άνθρωποι των σπηλαίων (ΔΟΜ, ΣΚΑΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κτλ) που υποστηρίζουν τους όμοιούς τους, δηλαδή τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ και το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, θα μείνουν να παρακολουθούν παρελάσεις υποδίκων, εμπλεκόμενων, υπόπτων, ενόχων με κύριο σχολιαστή τον Γεωργιάδη… αν βρίσκει χρόνο. Είναι θέμα χρόνου μετά τις εκλογές οι πολιτικοί τρωγλοδύτες της ΝΔ μαζί με το κολλητήρι της το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να συγχωνευτούν και να μετονομαστούν σε ένα νέο ΛΑ.Ο.Σ, αλλάζοντας ΑΦΜ και επιστρέφοντας στις σπηλιές τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…