«Εναγκαλισμοί» Μπακογιάννη – Πατούλη με τη Χρυσή Αυγή – Μπλόκαραν ψηφίσματα καταδίκης των νεοναζί

Με τη διπλή ψήφο του Πατούλη και την πολιτική ανοχή του Μπακογιάννη στους Χρυσαυγίτες, κόπηκαν ψηφίσματα καταδίκης των νεοναζί στην επέτειο ενός έτους από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής 

5180541

Στα ψηφίσματα για την επέτειο ενός έτους από την καταδίκη των νεοναζί και αλληλεγγύης στον αγώνα απέναντι στον φασισμό, επέλεξαν να ταχθούν ενάντια οι Κώστας Μπακογιάννης και Γιώργος Πατούλης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι έναν χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της ηγεσίας της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ακροδεξιοί πυρήνες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα επιχειρούν να «ξανασηκώσουν κεφάλι», και παρά το γεγονός πως στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια βρίσκονται σκληροπυρηνικοί ακροδεξιοί που ορισμένοι από αυτούς είχαν κατά το παρελθόν οργανωμένη σχέση με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Πατούλης και Κώστας Μπακογιάννης επέλεξαν να μπλοκάρουν ψηφίσματα καταδίκης των νεοναζί, συντασσόμενοι έτσι, με τη πάγια στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας η οποία ορίζει πολιτική ανοχή -αν όχι συγκάλυψη- στη φασιστική βία και ρητορική.

Διπλή ψήφος Πατούλη για να κοπεί το ψήφισμα καταδίκης

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Κουτσούμπα μέσα από ανάρτησή της, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα για την καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και το Νέο Ηράκλειο, με το ψήφισμα καταδίκης να λαμβάνει 48 ψήφους υπέρ (το υπερψήφισαν 6 παρατάξεις και ανεξάρτητοι σύμβουλοι) και 48 κατά.  

Όπως σημειώνει η ίδια: «Τότε ο Πρόεδρος του σώματος, στέλεχος της παράταξης Πατούλη και στέλεχος της ΝΔ, χρησιμοποίησε το δικαίωμα της διπλής ψήφου που έχει ως πρόεδρος για να μην περάσει το ψήφισμα», ενώ συνεχίζει αποκαλύπτοντας περίεργες αλχημείες ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη διαδικασία.

«Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, όμως, κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είδαν ότι… δεν έβγαιναν τα νούμερα, αφού οι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης ήταν μόλις… 91 (!) και απαίτησαν να επαναληφθεί η ψηφοφορία ονομαστικά. Ο πρόεδρος έκλεισε την πλατφόρμα της τηλεδιάσκεψης», αποκαλύπτει στην καταγγελία της η περιφερειακή σύμβουλος.

Όπως επίσης σημειώνει η ίδια, η στάση του Πατούλη είναι ενδεικτική το πώς ο ίδιος και η παράταξή του «συνεργάζονται με τους εναπομείναντες χρυσαυγίτες («Ελληνική Αυγή» λέγονται), τους ανεξαρτητοποιημένους χρυσαυγίτες και τους χρυσαυγίτες με πολιτικά (Τζήμερος) -γιατί μαζί με αυτούς καταψήφισε…», και καταλήγει σχολιάζοντας πως: «Σήμερα ο Πατούλης ξελάσπωσε τους φασίστες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο Μπογδάνος δεν αισθάνεται καθόλου μόνος στην τοποθεσία ΝΔ».

Μπακογιάννης: «Δεν υπάρχει λόγος να εκδώσουμε άλλο ένα ψήφισμα καταδίκης»

Παρόλο που είναι σαφές ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη του νεοναζιστικού διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, πολλώ δε μάλλον μετά την έξαρση των νεοφασιστικών επιθέσεων, ο Κώστας Μπακογιάννης κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με το ψήφισμα της «Ανοιχτής Πόλης» για την καταδίκη των νεοναζί, σχολίασε πως: «Δεν υπάρχει λόγος να εκδώσουμε άλλο ένα ψήφισμα καταδίκης. Αυτό έχει ήδη κριθεί από τα δικαστήρια»

Έτσι, ο Κώστας Μπακογιάννης αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», με βάση την οποία, καλούνταν το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τις φασιστικές επιθέσεις και ταυτόχρονα, την ρατσιστική ενέργεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να δημοσιοποιήσει τα ονόματα ανήλικων  μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Όπως σημειώνει η «Ανοιχτή Πόλη» μέσα από ανακοίνωσή: «Ο κ. Μπακογιάννης και η παράταξή του καταψήφισαν την πρότασή μας, μαζί με τα υπολείμματα των νεοναζί στο δημοτικό συμβούλιο, καλύπτοντας έτσι τον κ. Μπογδάνο και ξεχνώντας ότι η Αθήνα έχει υποφέρει από τη δράση των νεοναζί και οφείλει στάση μηδενικής ανοχής απέναντι στην ακροδεξιά μισαλλοδοξία».

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

MixCollage 24 Apr 2024 02 27 PM 1076

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ έδωσε μέσω…

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

6124608

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε μέσω συνέντευξης του στη Ναυτεμπορική ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

ΜΑΤπΡέντη

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

Τα ονόματα και τα «πεπραγμένα» των αρχηγικά μελών της Θύρας 7 - Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

huizar

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

Διπλή γυναικοκτονία στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή έναν πρώην αστυνομικό