Newsroom

Newsroom

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλοί τόνοι αλλά σαφείς οι διαφορές

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τι του απάντησε ο πρώην ΥΠΟΙΚ. Η απόφαση για γενναία ποσόστωση στα νέα μέλη που αλλάζει τον κομματικό χάρτη

syriza tsipras

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό βοήθησε η απόφαση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, να αποσύρει την αρχική πρόταση για σύσταση τετραμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου και να αφήσει τη σχετική ευθύνη στον Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο και στην Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr ο Αλέξης Τσίπρας, εντός της συνεδρίασης είπε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ότι «ο ελέφαντας είναι στο δωμάτιο» και δεν είναι άλλος από τη διαφοροποίηση απέναντι σε κεντρικές αποφάσεις του κόμματος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε μεν ότι το «timing» της δήλωσής του ήταν λανθασμένο ωστόσο επέμενε ότι η άποψή του είναι ότι δηλώσεις για «πολιτικούς απατεώνες» δεν κάνουν καλό στο κόμμα και τις αποστρέφεται η νεολαία. Έχει τη σημασία του ότι στο πλευρό του κ.Τσακαλώτου, αυτήν τη φορά, στάθηκε μόνο ο Θ. Δρίτσας.

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες του Documentonews.gr στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η «γενναία ποσόστωση» στα νεοεισερχόμενα μέλη στις νομαρχιακές συνδιασκέψεις και στα συντονιστικά τους. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πρόκειται επί της ουσίας για την πρώτη σημαντική για τη διεύρυνση απόφαση που θα κλισθεί να φέρει σε πέρας ο νέος γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος και η οποία εκ των πραγμάτων δείχνει και το στίγμα των προθέσεών του.

Πηγή: Documentonews

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ