«Πολιτικό καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει στις νεοσυντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης»

Τα απαραίτητα «κοινωνικά αναχώματα» που πρέπει να δημιουργηθούν απέναντι στις επιλογές τύπου ΔΝΤ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε σε συνέντευξή του ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, σήμερα Παρασκευή (9/8), μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 FM.

σκουρλέτης

«Φάνηκε, ιδιαίτερα χθες με αυτές τις “ultra” αντεργατικές τροπολογίες που πέρασαν κυριολεκτικά στο “παρά πέντε” της ολοκλήρωσης ενός άλλου, άσχετου με αυτές, νομοσχεδίου, ποια είναι η βασική στόχευση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι οι μεταρρυθμίσεις τύπου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρόκειται για αιτήματα του ΣΕΒ από παλιά και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και κύκλων που έρχεται, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να τα ικανοποιήσει,» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για το «πολιτικό καθήκον» του ΣΥΡΙΖΑ να εντοπίσει και να αναδεί τα χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής, αλλά και να οργανώσει τα αντίστοιχα “κοινωνικά αναχώματα”.

«Αυτή δεν είναι μία στενά κομματική δουλειά. Θα έλεγα ότι είναι ένα προσκλητήριο προς κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, ότι πρέπει, καταρχάς, να υπάρξει ένα μέτωπο αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό υπηρετείται με πάρα πολλούς τρόπους, προφανώς και με την παρουσία μέσα στην Βουλή, αλλά και έξω από τη Βουλή».

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι μια ισχυρή πολιτική παρουσία «προϋποθέτει να υπάρχει και ένα αντίστοιχο μαζικό κόμμα, με ισχυρή παρουσία στους κοινωνικούς χώρους, τους πολιτικούς αγώνες».

Το θέμα με το άσυλο δεν έχει τελειώσει

«Η ιστορία με το άσυλο νομίζω ότι τώρα ξεκινάει» […] «Φάνηκε ότι η επιλεκτική αναφορά σε ορισμένα γεγονότα, την οποία βλέπουμε καθημερινά από τα φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία μέσα, είτε στις οθόνες μας είτε στο διαδίκτυο, ήταν μία συστηματική προπαγάνδα που δεν στοχεύει μόνο στα ζητήματα της Ασφάλειας αλλά στοχεύει και στο ίδιο το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο πρέπει – κατά τη Νέα Δημοκρατία – να απαξιωθεί. Να απαξιωθεί, να συρρικνωθεί η παρουσία του, για να γεννήσει χώρο – έτσι όπως το αντιλαμβάνεται εκείνη – σε ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»