"Πολιτική σημαίνει επιλογή"

«Μέχρι σήμερα οι “εκσυγχρονισμοί” που έχουν επιβάλει στην κοινωνία οι μνημονιακές κυβερνήσεις συνεπάγονταν κοινωνικό κατακερματισμό, δραστικές περικοπές στην απασχόληση, στις…

dourou 15 1

«Μέχρι σήμερα οι “εκσυγχρονισμοί” που έχουν επιβάλει στην κοινωνία οι μνημονιακές κυβερνήσεις συνεπάγονταν κοινωνικό κατακερματισμό, δραστικές περικοπές στην απασχόληση, στις δημόσιες δαπάνες, υπονόμευση της έννοιας του δημόσιου αγαθού. Οι πολιτικές που αφορούν στον τεχνικό εκσυγχρονισμό δεν είναι πολιτικά ουδέτερες, άχρωμες και άοσμες. Γιατί πολιτική σημαίνει επιλογή. Επιλογή στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου στην εκδήλωση με θέμα «Από την τοπική στη ψηφιακή κοινότητα – Νέες τεχνολογίες, δημοκρατία και τοπική ανάπτυξη», στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ. Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε, επίσης, πως στοίχημα της παράταξής της «Δύναμη Ζωής» είναι να επανανοηματοδοτήσει τη λέξη «εκσυγχρονισμός» σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση και την πληροφορική, εντάσσοντας στο πλαίσιο αυτό μια ψηφιακή πολιτική με αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό πρόσημο.

«Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να είναι κινητήριος μοχλός της ψηφιακής μεταρρύθμισης. Ένα τιτάνιο έργο που προϋποθέτει, καταρχήν την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης βαθιάς υστέρησης της Περιφέρειας στον τομέα αυτόν. Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της είναι μεν απαραίτητος, προσκρούει όμως σε σειρά εμποδίων τα οποία πηγάζουν από παγιωμένες, στρεβλές πρακτικές, οι οποίες εξυπηρετούν κατεστημένες απόψεις και συμφέροντα, που θα κάνουν το παν για να μην αλλάξει τίποτε.  Ωστόσο η “Δύναμη Ζωής” είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τις απόψεις αυτές προκειμένου ο εκσυγχρονισμός των ψηφιακών τεχνολογιών να ανατρέψει τις κατεστημένες πρακτικές και τα συμφέροντα προς όφελος του δημοκρατικού ελέγχου, της αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης, καθώς και της παραγωγικής ανασυγκρότησης», ανάφερε η κα Δούρου.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό