Newsroom

Newsroom

Πολιτική παρωδία με πρωταγωνιστές τους Merkozy

Μια πολιτική παρωδία της ταινίας «Γεύμα για έναν» του 1963 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του You Tube.…

Μια πολιτική παρωδία της ταινίας «Γεύμα για έναν» του 1963 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του You Tube. Πρωταγωνιστές το δίδυμο Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ στο ρόλο του μπάτλερ και της κυρίας αντίστοιχα με τίτλο του «Η 90ή σύνοδος διάσωσης του ευρώ ή ευρώ για κανέναν». Εμπνευστής είναι ο σατιρικός συγγραφέας Ούντο Άιλινγκ που σε συνεργασία με το κρατικό γερμανικό κανάλι ARD δημιούργησαν τη νέα εκδοχή της ταινίας στην οποία η Μέρκελ στο ρόλο της κυρίας Ντέιζι θέλει να γιορτάσει τα 90α της γενέθλια καλώντας τρεις φίλους της για δείπνο που όμως έχουν πεθάνει με το μπάτλερ να αναλαμβάνει να παίξει εναλλάξ το ρόλο των καλεσμένων.

Οι φίλοι αυτοί στην παρωδία του Άιλινγκ είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Χοσέ Θαπατέρο και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντείβιντ Κάμερον, ρόλοι που υποδύεται ο Σαρκοζί που παίζει εναλλάξ τους καλεσμένους. Κάποια στιγμή ο Σαρκοζί απευθύνεται στα αγγλικά στη Μέρκελ λέγοντας της «φαίνεσαι νεότερη από ποτέ» για να δεχτεί την επίπληξη της σιδηράς κυρίας που του λέει: «Μην ξεχνάς ότι στην Ευρώπη μιλάμε γερμανικά». Αμέσως μετά ο μπάτλερ Σαρκοζί διορθώνει, λέγοντας στα γερμανικά: «Μοιάζεις πλουσιότερη από ποτέ». Στην προσπάθεια του να υποδυθεί όλους των ρόλους των απόντων, ο Γάλλος πρόεδρος μεθά όλο και πιο πολύ και ο αφηγητής σχολιάζει κάποια στιγμή: «Αυτό συμβαίνει σε κάθε Σύνοδο για τη διάσωση του ευρώ. Υπάρχουν, δεν υπάρχουν άλλοι παρόντες αυτοί οι δύο κάνουν μόνο τα δικά τους».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…