Newsroom

Newsroom

Πολιτική Ευθύνη : Οι πρώτες πληροφορίες για το βιβλίο που ετοιμάζει ο Σάββας Ξηρός

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από το «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» του Δημήτρη Κουφοντίνα, νέο γύρο αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει το…

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από το «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» του Δημήτρη Κουφοντίνα, νέο γύρο αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο που, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ετοιμάζεται να εκδώσει ο Σάββας Ξηρός.Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες με τον «Μιχάλη» της 17Ν να επιμελείται το εξώφυλλο της έκδοσης, με τίτλο «Πολιτική Ευθύνη». Στα τέσσερα κεφάλαια του βιβλίου, ο Σ.Ξηρός φέρεται να περιγράφει το πώς ξεκίνησε τη δράση του, ποιοι τον μύησαν και πώς έμαθε να χρησιμοποιεί όπλα. Σύμφωνα με το crashonline.gr ,το βιβλίο θα βγεί σε συνεργασία με δύο πανεπιστήμια (από Κύπρο και Αγγλία), θα είναι έτοιμο σε 10 ημέρες και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Κονιδάρη .Ο τίτλος του είναι «Πολιτική Ευθύνη».
Σε αυτό το βιβλίο, που θα χωρίζεται σε 4 κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάββας Ξηρός περιγράφει πως ξεκίνησε τη δράση του, ποιοι τον μύησαν, πως έμαθε να χρησιμοποιεί όπλο. Επίσης θα αναφέρεται στις τρόπους της ανάκρισης όπως και στις συνθήκες κράτησης στις φυλακές.

Ειδικότερα:

Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρει πως δεν ήταν άνθρωπος που ασχολείτο με την πολιτική.Ήταν άνθρωπος του κατηχητικού. Αναφέρει ακόμα πώς στρατολογήθηκε και την εγκεφαλική διεργασία που πέρασε ώστε να πιάσει στο χέρι όπλο. Να σημειωθεί πως το πρώτο κεφάλαιο δεν έχει αστυνομική δομή.

Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στην προσφυγή του πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όσα πέρασε από την ανάκριση και μετά.

Στο τρίτο κεφάλαιο, αναλύει το εσωτερικό των φυλακών, πως το βίωσε, πως βίωσε το σωφρωνιστικό σύστημα στην Ελλάδα.

Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο, τα δύο πανεπιστήμια αναλύουν όσα λέει ένας τρομοκράτης για τα γεγονότα της μεταπολίτευσης.

Να σημειωθεί τέλος πως είναι η πρώτη του απόπειρα συγγραφής βιβλίου.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…